Amenzi de zeci de mii de lei pentru magazine și restaurante

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare au efectuat controale în mai multe unități alimentare din județul Gorj. Verificările au avut ca scop prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, dar și modul în care sunt depozitate anumite produse. Angajații instituției au luat la control 24 de localități  din Gorj, doar în ultima săptămână.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 lei, unor unități situate în Bolboși și Târgu-Jiu. Cea mai mare amendă a fost aplicată unui supermarket pentru nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare de origine animală, fiind vorba despre 12.000 de lei. Zece mii de lei a primit și patronul unui snack-bar.

”Zece mii de lei am aplicat la un snack-bar, pentru următoarele constatări: spațiul de prelucrare-depozitare (pentru care s-a emis inițial documentul de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor) are în prezent destinație rezidențială (locuință); angajatul prezent la data controlului efectuează manipularea pastei de mici fără a deține fișa de aptitudini vizată de medicul de Medicina Muncii; depozitarea pastei de mici congelate se face la comun cu carnea de pasăre congelată, în lada congelatoare a magazinului alimentar învecinat, aparținând aceluiași operator”, transmite DSV Gorj.

Localitățile în care s-au făcut controale sunt: Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Cătunele, Câlnic, Ciuperceni, Crasna, Dănești, Godinești, Hurezani, Lelești, Motru, Mușetești, Novaci, Polovragi, Roșia de Amaradia, Runcu, Schela, Stănești, Târgu-Jiu, Telești, Turburea și Turcinești.

Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: