Primar: Padocul a devenit focar de infecție

Padocul din Motru s-a transformat într-un adevărat focar de infecție. Cel puțin asta au constatat angajații primăriei, care au mers astăzi să verifice activitatea de acolo, după ce de trei luni nu au mai fost acceptate la plată facturile emise de Direcția Publică Motru pentru acest serviciu.

Activitatea padocului a fost luată în vizor în urma numeroaselor reclamații primite de autorități din partea motrenilor, nemulțumiți de numărul mare de câini de pe străzi. Acesta a fost și principalul motiv pentru care primăria nu a mai acceptat la plată facturile emise de Direcția Publică Motru.

”De trei luni, noi nu am mai acceptat la plată acele facturi de aproximativ 50.000 de lei lunar de la padoc pentru că nu se justifică. Astăzi, funcționari din primărie s-au deplasat acolo ca să vadă care este situația și au descoperit un adevărat focar de infecție. La muncă erau două persoane, adică un îngrijitor și șeful de la padoc, deși sunt prinse zilnic câte 7-8 persoane. Nu a fost nici un prinzător și aici a devenit o practică să-i bage în fără plată sau în concediu forțat. A fost dezastru acolo, mai ales că de câteva luni de zile sunt ONG-uri care asigură hrana câinilor. Eu nu pot să le plătesc servicii care nu se fac deloc sau sunt făcute de mântuială”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Autoritățile din Motru au făcut deja un proiect de hotărâre care va fi supus la vot în ședința de Consiliul Local, prin care întreg serviciul de gestionare a câinilor să fie externalizat. ”Vreau să externalizez tot serviciul, nu doar padocul, unui ONG care să facă treaba ca la carte. Nu pot plăti pentru un serviciu care nu este de calitate și cred că externalizarea este cea mai bună soluție în acest moment. Cei de la Direcția Publică ar vrea bani pentru un serviciu de care nu se ocupă. Câinii sunt în continuare pe străzi, la padoc este dezastru și noi de ce să plătim?”, a mai spus primarul.

Nu doar serviciul care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân a fost verificat. Edilul Cosmin Morega a precizat că, în perioada următoare, funcționarii primăriei vor verifica toate serviciile și direcțiile care au contract cu primăria sau societățile care prestează pentru administrația publică locală.

Nici UATAA Motru nu va scăpa de controale.

Galerie foto



Vizualizări: 2,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: