Primar PNL: Zero discuţii cu Vîlceanu, discuţii săptămânale cu Weber

Constantin Bobaru este al doilea primar PNL din Gorj care spune că, atunci când are probleme de rezolvat la Bucureşti, apelează la parlamentarii PSD, nu la şeful lui de partid, deputatul Dan Vîlceanu. Bobaru este primar la Bumbeşti Jiu, dar a rămas simplu membru la PNL, nefiind pus nici măcar pe lisa de comunicatori. Acesta a spus într-un interviu la Accent TV că îşi face treaba de primar fără a face politică, dar dacă o fi să se recăsătorească politic, o să anunţe.

Reporter: Sunteţi primar liberal într-un oraş important. De ce nu sunteţi pe lista de comunicatori a partidului?

Constantin Bobaru: Eu ce am avut de spus din punct de vedere politic am spus în interiorul partidului. Dacă aţi observat, de la ultimele alegeri până acum, activitatea mea politică s-a redus la a fi membru de partid. Atâta timp cât nu mai am nicio funcţie politică, pentru că nu am mai candidat la nicio funcţie, eu zic că este foarte bine să las colegii mei să se exprime public.

Rep.: Sunteţi mulţumit de actuala comunicare?

C.B.: Nu fac aprecieri. Am înţeles că domnul preşedinte Dan Vîlceanu a convocat toate organizaţiile la o discuţie, dacă o să am ceva de spus, o să spun acolo. Dacă voi considera la un moment dat că este benefic pentru partid să o fac în spaţiul public, o să o fac. Sunt membru simplu, las comunicatorii să spună punctul de vedere al partidului.

Rep.: Primarul liberal din Roşia de Amaradia spune că apelează pentru rezolvarea unor probleme la parlamentarii PSD.

C.B.: Şi eu fac acelaşi lucru. Întotdeauna am găsit deschiderea necesară la orice parlamentar, cu preponderenţă la parlamentarii PSD, pentru că ei sunt mai mulţi. Nu trebuie să fiu absurd să cred că Dan Vîlceanu ar putea face faţă solicitărilor care vin din teritoriu, pentru că este un parlamentar de opoziţie. Cu domnul senator Cârciumaru, cu domnul deputat Mihai Weber (n.r. - de la PSD) nu cred că este săptămână în care să nu ne auzim de două-trei ori. Sunt tot felul de probleme, pe PNDL, cu Uzina Mecanică. Parlamentarul poate face multe lucruri, este interfaţa administraţiei locale cu cea centrală, poate duce altfel mesajul primarilor la miniştri, ei se întâlnesc la comisii, au alte oportunităţi. Le transmit mulţumiri publice, pentru că au stat cu faţa către comunitatea din Bumbeşti Jiu, fără să ţină cont că este primar liberal şi cred că asta este normalitatea. Pe unii îi deranjează. Mie îmi place să mă căsătoresc, nu să fac concubinaj. Iar dacă o fi să mă recăsătoresc politic, o să anunţ.

Rep.: Spuneaţi că vă auziţi de două-trei ori pe săptămână cu Mihai Weber. Cu Dan Vîlceanu de câte ori?

C.B.: De la începutul mandatului de parlamentar, nu ştiu dacă ne-am auzit vreodată. Nu pot să mint. Poate ne-am auzit o dată, nu ştiu, cred că ne-am şi văzut o dată.

Rep.: Cum vă explicaţi asta?

C.B.: Nu ştiu, nu m-am gândit. Poate că Bumbeşti Jiu, din punct de vedere politic, pentru Partidul Naţional Liberal nu reprezintă prea mult. Eu răspund la telefon şi zi, şi noapte.

Rep.: Cum vă explicaţi că în PNL nu au mai venit oameni noi în ultima perioadă? Au mai venit oameni în ultimii doi ani?

C.B.: Şi ăsta e un criteriu, să vină oameni noi. Dar nu numai cantitatea contează. Degeaba vin oameni noi, care vin la partid doar de dragul de a ocupa sediul, care vin la televizor dar nu spun nimic sau mai spun şi prostii din când în când, dar nu au nicio valoare politică sau electorală. Dacă un partid se populează cu astfel de „valori”, părerea mea este că nu e nicio realizare. Într-un partid trebuie să vină oameni care au crez politic şi de înhamă la treabă. Sediile de partid, nu numai la PNL, sunt populate când se ajunge la guvernare. Nu, la partid trebuie să munceşti, să confirmi, apoi au dreptul să vorbeşti din punct de vedere politic. Dacă doar ai lipit afişe şi crezi că ai valoare, te înşeli amarnic.

Vizualizări: 1,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: