Cârciumaru: Sunt alte judeţe la rând să dea miniştri

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a explicat într-un interviu că organizaţia nu a fost luată în calcul la împărţirea funcţiilor de ministru în Guvernul Dăncilă. Motivul a fost acela că Gorjul a avut prim-ministru în anii trecuţi, pe Victor Ponta, iar acum este rândul altor organizaţii. Cârciumaru speră totuşi să obţină un post sau două de secretar de stat, pe lângă cel ocupat acum de Andrei Maioreanu.

Reporter: De ce Gorjul nu a propus niciun ministru în noul guvern?

Florin Cârciumaru: Sunt sigur că vom mai avea cel puţin un secretar de stat, dacă nu doi. Noi nu am intrat ca judeţ, ca organizaţie, în discuţie pentru portofoliile de miniştri, pentru că nouă tot timpul ni s-a spus că am avut în legislatura veche primul ministru şi că la rând sunt alte judeţe, lucru care, mă rog, a fost şi este adevărat. Dar, sunt sigur că vom intra în discuţii pentru etapa a doua, pentru secretari de stat.

Rep.: Este Ponta de vină?

F.C.: Nu, dar sunt judeţe care nu au avut niciun portofoliu de ministru de-a lungul anilor şi de asta s-a mers ca judeţele care nu au avut niciodată un portofoliu de ministru să primească şi organizaţiile respective un portofoliu.

Rep.: Ne puteţi spune cine e susţinut pentru secretar de stat?

F.C.: Nu, nu putem da nume, pentru că totul se discută în cadrul partidului. Noi îl avem acum secretar de stat pe domnul Maioreanu şi nu am nicio emoţie că nu ar trece de evaluarea noului prim-ministru. Deja domnul Maioreanu a trecut printr-o evaluare, pe vremea domnului Tudose, şi pot să spun că activitatea ca secretar de stat în Ministerul Energiei a fost foarte apreciată, chiar a fost apreciat printre primii zece.

Rep.: Credeţi că s-a făcut destul pentru minerit şi energie?

F.C.: Ne-am propus să avem întâlniri lunare cu organizaţiile de sindicat, în mod special de la CE Oltenia, în ideea de a cunoaşte mai bine problemele din cariere şi termocentrale. În privinţa administraţiei, nu ne-am propus să venim cu propuneri de înlocuire a actualei echipe.

Rep.: Sunt foarte mulţi oameni în audienţă, cu ce probleme vin?

F.C.: Am observat şi eu acest lucru, în momentul în care sunt în teritoriu, am oameni în audienţă de dimineaţa până pe la 5 după-amiază. Probabil şi pentru că am desfăşurat o activitate în administraţie de 20 de ani, am fost aproape de oameni, mi-am notat şi în limita posibilităţilor am încercat să îi ajut. Acum vin cu probleme legate de locuri de muncă, probleme cu primăriile legate de fondul funciar.

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: