Golea: Oricum, o să mă retrag din mişcarea sindicală

Preşedintele Sindicatului Liber Minerul Rovinari Pinoasa, Marin Golea, a comentat la Radio Infinit acuzaţia unui sindicalist, Mihai Nanu, cum că nu are ce căuta în comisia de negociere a noului CCM. Golea a spus că se consideră un personaj incomod. Acesta a confirmat faptul că a pierdut procesul prin care Nanu a contestat organizarea alegerilor, dar spune că i-a reclamat pe judecători la Inspecţia Judiciară. Golea a confirmat şi faptul că i-a fost restructurat postul la CE Oltenia, dar şi asta urmează să conteste.

Reporter: Sunteţi contestat de un coleg de sindicat, că nu aveţi de căuta în comisia de negociere a CCM.

M.G.: A participat la alegerile care au avut loc în două rânduri, o dată la nivel de carieră, a candidat pentru poziţia de lider şi a părăsit în timpul alegerilor comisia în care era pentru a valida alegerile de acolo. În luna august a candidat cu mine pentru Biroul executiv, a părăsit sala şi atunci. Are o anumită frustrare.

 Rep.: Conflictul este de atunci, de la alegeri?

M.G.: Nu este un conflict. Omul are un punct de vedere pe care îl exprimă de maniera asta. Dacă a făcut plângere penală, eu nu ştiu. E dreptul lui, nu ştiu ce informaţii are. Cred că are o anumită frustrare pentru că prin anul 2002 sau 2003, când s-au unit EM Rovinari cu EM Pinoasa, am avut nefericita inspiraţie să insist pentru el să i se acorde două clase de salarizare. A fost nemulţumit de atunci, el voia trei. Acum, la negocierile astea, se exprimă prin carieră că este cel mai bun sudor şi nu îl ajut să obţină câteva clase. El vrea zece clase, poate are dreptate, este un bun meseriaş, face şi autogen, şi electric, dar are deviaţii de comportament, e mai recalcitrant. Se consideră nedreptăţit tot timpul.

 Rep.: Mai sunt şi alţii care vă contestă?

M.G.: Mai sunt, mai sunt. Aşa e întotdeauna, participă, nu ies şi apoi contestă, spun că le-am manipulat eu. Au contestat la Judecătorie că nu s-au făcut corect. Eu am o plângere la Inspecţia Judiciară împotriva celor doi judecători care au răspuns de maniera asta în urma alegerilor şi aştept răspunsul de acolo. Oricum, o să mă retrag din mişcarea sindicală. De mâine intru efectiv în programul de restructurare, dar sigur contest această măsură, pentru că mi s-a desfiinţat locul de muncă, dar nu mi s-a făcut ofertă de a reveni la vechiul loc de muncă. E un viciu de formă pe care am să-l contest la nivelul CEO.

 Rep.: Ce urmăresc cei care vă contestă?

M.G.: Vor să pună mâna pe sindicat. Nu e sindicatul meu, e sindicatul oamenilor. Le sunt incomod, eu am fost tot timpul în comisia de negociere, chiar dacă nu am fost titular, am fost în secretariat. Acum sunt titular şi probabil deranjez pe cineva.

Vizualizări: 746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: