Tudor: Prea pozăm în neprihăniţi şi nevinovaţi

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, susţine că nu i-a căzut bine când a citit în presă că unii consilieri sunt acuzaţi că au interese legate de parcarea de la Rodna, aşa că a propus ca parcarea să fie administrată de primărie după ce expiră contractul cu firma privată. Acesta a spus că s-a făcut mult timp că nu vede anumite lucruri care se întâmplă în Primăria Târgu Jiu, pe care le-ar face cei care pozează în neprihăniţi. Tudor vrea să fie candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu în 2020.

Reporter: Au consilierii PSD interese legate de parcarea de la Rodna?

Adrian Tudor: Am tras concluzia că în fiecare zi domnul primar are un punct de vedere legat de acest proiect. De ce spun asta? Pentru că, deşi nu m-am ocupat de proiect, am văzut că în fiecare zi au fost făcute materiale, se ştia de subiect, se vine apoi în Consiliul Local, se creează aşa, un balon de săpun, că nu ştiu ce interese sunt acolo, pentru cine e făcută această hotărâre. După aceea, toată echipa de propagandă pe care o are în spate domnul primar şi echipa de la PNL îşi face datoria. Nu mi-a căzut bine să aflu că suntem acuzaţi că avem interese legate de parcarea de la Piaţa Centrală. Mai mare transparenţă decât să faci un proiect de hotărâre pentru a organiza o licitaţie care să fie accesibilă oricui, nu cred că există.

Rep.: Au alţii interese legate de această parcare?

A.T.: Constat că sunt foarte multe interese pentru această parcare şi este normal, probabil că este o afacere foarte bună. Şi atunci Adrian Tudor vine cu o a treia propunere, parcarea să fie administrată de primărie după expirarea acestui contract. Dacă vedea interesul primăriei, primarul spunea: bun, să o facă primăria. Să o facă primăria funcţională şi să încaseze primăria. Oricum, discutăm de parcare supraetajată la 200 de metri de operele lui Brâncuşi şi nu ştim ce punct de vedere are Ministerul Culturii.

Rep.: Vă deranjează atitudinea primarului Romanescu?

A.T.: Dacă se va mai continua cu genul acesta de relaţie între primar şi consilierii locali, în care consilierii locali sunt nişte infractori... Nu consilierii locali se plimbă de mână prin oraş cu lideri de opinie cu caziere. Nu e vina consilierilor locali că un patron de presă a pierdut nişte contracte de miliarde cu Primăria Târgu Jiu.

De-a lungul vieţii m-am făcut că nu văd multe şi o să mă fac în continuare, că nu mă încarc. Dar nu e lipsit de interes că alţi oameni de afaceri îi spun: faceţi voi, primăria, proiectul şi pe urmă licitaţia. Nu au unii potenţial să facă proiectul şi trebuie să îl facă primăria? Prea pozăm în neprihăniţi şi nevinovaţi, iar în spate este o armată de interese.

Rep.: O să fiţi candidatul PSD la viitoarele alegeri?

A.T.: Nu ştiu, o să vedem. Este posibil să ies eu să spun: candidatul cel mai bun este colegul meu cutare. Nu am pus niciodată persoana mea deasupra interesului PSD şi mai ales al comunităţii. Dar, vreau să ştiţi că am 21 de ani de vechime în partid, 16 ani de experienţă în administraţia locală. Va fi greu să treacă cineva de mine într-o competiţie internă, dar şi dacă va trece, are 100% şanse să câştige Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: