Primar reclamat la Parchet, Poliție și ITM. „M-am îmbolnăvit din cauza stresului!”

Scandalul este departe de a fi stins la Albeni. Bibliotecara din comună a ieşit la atac și l-a reclamat pe șeful său la toate instituțiile abilitate. Femeia susține că nu este lăsată să-și facă treaba. Mai mult, ar fi fost trimisă, din poartă în poartă, să încaseze bani pentru firma de salubritate din comună, deși nu asta îi este fişa postului.

Atunci când s-a întors la primărie cu prea puțini bani ar fi început problemele pentru Mariela Borcan, bibliotecara din comuna Albeni. „Mergând în teren, strângând bani pentru Salubris, la sfârșitul lunii iulie, oamenii au dat mai puțini bani. Am strâns doar 150, respectiv 100 de lei, în ultimele zile din iulie. De atunci, domnul primar a luat condica și m-a trecut nemotivat, peste semnătura mea. Asta din cauză că am strâns bani prea puțini. Am lucrat opt ore în fiecare zi pe caniculă sau pe vânt, dar nu a fost mulțumit. În luna august, eu nu am mai avut acces la condică. Veneam să o semnez, dar nu aveam cum să semnez condica. Mergeam în teren și îmi făceam treaba, dar eu figuram absent nemotivat. A schimbat apoi yalele unde se află biblioteca și eu îmi desfășor activitatea”, ne-a explicat femeia.

Dosar penal pentru purtare abuzivă

Luna trecută, conflictul a degenerat și a fost nevoie de intervenția polițiștilor chiar la Căminul Cultural din Albeni. Tot atunci, primarul Ionuț Stan s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă. Femeia susține că trăiește un coșmar la locul de muncă, iar asta a și îmbolnăvit-o. Numai că nu a putut intra în concediu medical: „Eu am depus o cerere prin care am solicitat o adeverință de salariat pentru spital. El a refuzat să-mi dea. M-am îmbolnăvit din cauza stresului și am mers la un spital din București. Am documente prin care dovedesc că am fost în spital, dar nu am putut să iau un certificat medical pentru că nu aveam acea adeverință”.

Disperată, Mariela Borcan nu mai știe la cine să apeleze. A alertat deja șefii primarului, a făcut sesizări la Parchet, Poliție, Consiliul Județean, Biblioteca Județeană și la Inspectoratul Teritorial de Muncă și așteaptă un răspuns. „Sunt în stradă. Nu am acces la condică, nu am acces în bibliotecă, mi s-a subminat activitatea. Sunt și director de cămin cultural. Eu nu mai am acces la gestiune”, ne-a mai spus femeia.

Primarul i-a tăiat din salariu

Contactat telefonic, primarul din Albeni, Ionuț Stan, nu a vrut să facă prea multe comentarii. Nu-i dă dreptate angajatei sale. „Eu nu mai am ce să mai comentez. Doamna bibliotecară nu a mai venit la serviciu de o lună. I-am solicitat cheile pentru că a spus că este în concediu medical, dar nu mi-a adus niciun document. Am dat explicații la poliție. Deja, a intrat în Comisia de disciplină și am sancționat-o cu 10% din salariul pe trei luni. Mulți dintre angajații de la primărie nu sunt obișnuiți să muncească”, a fost declarația lui Ionuț Stan, primarul din Albeni.

Vizualizări: 4,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: