Morega: Aceasta e cea mai slabă campanie din 89 încoace

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a criticat modul în care candidaţii îşi fac campanie electorală. Morega a catalogat actuala campanie electorală ca fiind cea mai slabă campanie de după Revoluţie. Morega s-a amuzat pe seama mesajelor postate pe Facebook de Octavian Lupulescu.

Reporter: Suntem la jumătatea campaniei, cum o caracterizaţi?
Dan Ilie Morega: Este una dintre cele mai slabe şi mizerabile campanii de după evenimentele din 1989 încoace. Cred că niciodată nu a mai fost o campanie mai slabă ca acum. Dacă mergeţi prin judeţ veţi observa că aproape nu există afişe electorale. La unele comune sunt aviziere, dar sunt libere pentru că afişele nu au fost făcute. Discutam cu unii dintre candidaţi şi îmi spuneau că acum lucrează la afişe. Constat cu regret că unele partide, chiar şi mari, au desemnat candidaţi slabi, candidaţi care nu vor reuşi să-i schimbe pe unii care ar trebui schimbaţi că sunt de foarte mulţi ani în funcţii sau care au săvârşit o serie întreagă de abuzuri sai ilegalităţi pe banii publici.
Reporter: În aceste condiţii, ce credeţi că vor vota gorjenii?
D.I.M.: Din cauză că partidele politice au venit cu candidaţi slabi, mulţi dintre alegătorii nehotărâţi se vor îndrepta spre PSD şi este posibil ca acest partid să treacă de 40%. Aş fi vrut ca, în Gorj, să câştige PNL, dar asemenea candidaţi vor trage partidul în jos. Nu este posibil ca partidul să aibă un scor, iar candidatul la jumătate! El trebuie să fie locomotiva nu invers.
Reporter: De ce credeţi că PNL va pierde voturi?
D.I.M.: Ce postează pe Facebook şi ce declară candidatul Crăciunescu, adică Lupulescu, e de râsul curcilor. Spunea că îi place culoarea albastră pentru că albastru este creator de locuri de muncă... şi te duci şi te joci în luncă. Acelaşi candidat mai spunea, pe reţeaua de socializare, că s-a întâlnit cu romii de pe Meteor şi că îi place ospitalitatea lor, adică a lins ceva de la ei. Spunea că problemele romilor sunt multiple, dar n-a spus care sunt problemele lor.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: