Primar: Sunt surprins că sătenii nu au accesat fonduri europene

Comuna Mușetești se numără printre localitățile din Gorj cu potențial turistic, numai că interesul localnicilor de aici este aproape zero, crede primarul Cosmin Băban.

În afară de două-trei pensiuni, un parc de aventură și niște peisaje care-ți taie respirație, un turist venit la Mușetești nu prea are ce să vadă în acest moment. De aceea, primarul de aici a început să se implice pentru salvarea celor două biserici monument istoric ca cei care vin aici să aibă ce vizita.

”Am rămas surprins când am constatat că localnicii nu au accesat nici un leu din fonduri europene pentru dezvoltarea turismului. Mare lucru nu avem aici decât o zonă superbă, trei pensiuni și un parc de aventură. Mă zbat acum să restaurez o biserică de 1874, monument istoric. Suntem la studiu de fezabilitate. Oamenii care vin aici trebui să vadă ceva. Avem trei biserici de lemn care sunt de interes dar care nu pot fi vizitate din cauza stării avansate de degradare în care se află. Vreau să depun proiect pentru toate cele trei biserici”, a declarat primarul Cosmin Băban.

Din fericire, moara pe apă din comună a fost salvată la timp de proprietar și funcționează. 

”Avem o moară pe apă de peste 300 de ani. Din fericire a fost restaurată de proprietar și funcționează. Oamenii din sat vin adesea aici să macine. Moara poate fi o atracție pentru că în Gorj nu știu dacă mai este vreuna funcțională.”, a mai spus Cosmin Băban.

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: