Primar suspectat că a luat mită de la Iordache

Mihai Calotă, primarul comunei Urdari, este suspectat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Mai multe persoane din localitate, consilieri locali şi vecini ai şefului comunei, au fost chemaţi joi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj ca martori în acest dosar. Cercetările au legătură cu o casă ridicată de primar cu materiale de la firma Ydail a lui Ion Iordache, societate căreia primăria i-a atribuit o serie de lucrări în comună.

Primarul Mihai Calotă a spus că ştie despre aceste audieri, dar că nu a fost chemat până acum să dea explicaţii în faţa procurorilor. Asupra edilului planează suspiciunea că a favorizat firma Ydail deţinută de Ion Ioradche pentru obţinerea unor lucrări mari în localitate, în schimbul unor materiale primite de la această societate cu care şi-a ridicat o casă în Urdari. Calotă a precizat că nu îşi face griji pentru că societatea Ydail a câştigat lucrările în urma unor licitaţii şi că a plătit materialele folosite pentru ridicarea casei, achiziţionate de la firma lui Iordache. „Pe mine nu m-a chemat absolut nimeni la audieri. M-a reclamat cineva pe la Procuratură şi procurorul a chemat astăzi vreo şase persoane, vecini de-ai mei, consilieri locali. Mi-am construit acolo, acasă, două camere. N-am voie să fac nimic că sunt primar?  Nu ştiu cine m-a reclamat. Casa a fost construită de prieteni, ne ajutăm reciproc, nu o firmă, salaori. Firma domnului Iordache are lucrări, are o asfaltare de drumuri, a avut două şcoli. Am achiziţionat nişte beton de la dânsul, 10 mc, fiind firma foarte aproape, de ce să nu iau dacă am nevoie.  Eu ce lucrări să-i dau lui Iordache, dacă omul a câştigat prin licitaţie drumurile. Au fost scoase pe SEAP, au venit mai multe firme, omul a avut preţul cel mai mic, doar nu le-am dat prin încredinţare directă. Betonul l-am plătit, cine îl dă degeaba? N-am făcut prostii şi nici nu voi face. Am avut Curtea de Conturi în control şi n-au găsit nimic, n-au găsit probleme”, a declarat Mihai Calotă, primarul comunei Urdari.

Şapte persoane au fost chemate audiate joi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, însă numai 6 s-au prezentat, spun surse neoficiale. Printre cei interogaţi de magistraţi a fost şi consilierul local Bebe Tauru. Acesta a confirmat faptul că este martor în acest proces, dar a spus că nu poate divulga detalii în legătură cu audierea sa. „Mi-au spus procurorii că nu am voie să vorbesc despre asta. Ce pot să spun, este vorba de un dosar din 2014 de luare şi dare de mită, cu drumuri, cu mai multe chestii şi sunt martor în acest dosar”, a precizat Bebe Tauru.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: