Alertă pentru salvarea unui salvamontist

Un angajat al Serviciului Salvamont Gorj a avut nevoie sâmbătă după-amiază de ajutorul colegilor săi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi salvat dintr-o peşteră în care intrase pentru a o explora împreună cu un alt coleg.

Cei doi salvamontişti au mers la o peşteră din zona Tismana, pe care o cunoşteau destul de bine şi în care, evident, mai fuseseră. Cei doi aveau de străbătut o porţiune cu apă, iar cel care a mers în faţă a tulburat apa pentru cel din spate, vizibilitatea fiind tot mai scăzută. Întunericul din peşteră a făcut ca, în cele din urmă, salvamontistul rămas în spate să îşi dea seama că nu mai poate să continue drumul, colegul său observând lipsa acestuia de abia când a ajuns la ieşire.

Cum nu ştia unde este colegul său, bărbatul a sunat la 112 şi a alertat autorităţile, gândindu-se la ce putea fi mai rău, deşi ştia că acesta are experienţa necesară pentru a scăpa cu bine din asemenea situaţii. Imediat sau pus în mişcare echipe de la ISU Gorj, SMURD şi Ambulanţă, fiind luată în calcul şi varianta solicitării unor scafandrii profesionişti din zona Ardealului, specializaţi pentru astfel de intervenţii în peşteri. Spre bucuria tuturor, operaţiunea s-a terminat cu bine pentru că salvamontistul a reuşit să ajungă singur la mal, unde era aşteptat de echipajele de intervenţie, el povestind că nu şi-a pierdut cumpătul, ci doar simţul orientării din cauza turbulenţei prea mari a apei. El a avut norocul să ajungă într-un loc în care să poată respira şi să aştepte câteva zeci de minute pentru ca apa să se limpezească, după care să îşi continue traseul pe care îl ştia, reuşind să iasă singur la mal, liniştindu-i astfel pe cei care se gândeau că o eventuală problemă de sănătate ar fi putut să îi creeze probleme.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: