Primar ţinut ilegal în funcţie de secretarul comunei

Instituţia Prefectului Gorj pregăteşte în prezent ordinul de încetare a mandatului de primar în localitatea Padeş. Mihăiţă Troacă, primarul din Padeş, este într-o situaţie asemănătoare fostului primar din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, ambii primari suferind o condamnare cu suspendare, definitivă. Dacă în cazul fostului primar Moşoiu, secretarul comunei a transmis Prefecturii o situaţie cât se poate de clară privind situaţia juridică a primarului, acest lucru nu se întâmplă la Padeş, reprezentanţii Prefecturii fiind nevoiţi să amâne emiterea ordinului.

Situaţie incredibilă în comuna Padeş! Secretarul comunei, Niţă Argintaru, tergiversează emiterea unui ordin al Prefecturii Gorj privind încetarea mandatului de primar al lui Mihăiţă Troacă. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj consideră că şi Mihăiţă Troacă s-ar afla în aceeaşi situaţie ca cea a fostului primar din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, şi i-a cerut secretarului de comună să transmită date clare privind situaţia juridică a primarului. Secretarul Niţă Argintaru ori se face că nu înţelege, ori chiar nu cunoaşte legislaţia în acest domeniu. „Acest ordin se emite în urma unei informări a secretarului unităţii administrativ teritoriale. Am primit o astfel de informare, dar care nu era foarte clară, în sensul că spune cumva... ”după părerea mea nu se încadrează” şi atunci am revenit la această hârtie. Această informare a secretarului este prevăzută clar de textul de lege şi în acest context am solicitat din nou secretarului să ne comunice, i-am dat şi nişte indicii de drept, i-am explicat nişte articole de acolo şi i-am solicitat să ne spună explicit dacă da sau nu, adică nu la modul ambiguu”, a spus Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Secretarul în concediu, primarul de negăsit

Autorităţile spun că informarea secretarului este absolut necesară pentru emiterea ordinului. „E decizia dumnealui, îşi asumă ce scrie, vedem ce ne răspunde şi în baza răspunsului vom da o decizie. Încă nu a răspuns, dar este clar că avem nevoie de această informare de la secretar, este o condiţie a emiterii ordinului de încetare a mandatului”, a spus Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj. Primarul comunei gorjene Padeş, Gabriel Mihăiţă Troacă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus fără permis şi a depăşit viteza legală. Curtea de Apel din Braşov a dat o sentinţă definitivă în cazul edilului, care în 2012 s-a urcat la volan, deşi avea permisul suspendat. Secretarul comunei Padeş, Niţă Argintaru, a fost contactat ieri însă la telefon a răspuns soţia, care ne-a comunicat faptul că secretarul este în concediu de odihnă. Primarul Mihăiţă Troacă nu a putut fi contactat, acesta fiind de negăsit în ultima vreme.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: