Târgu Jiu: 60 de salariați trebuie să restituie stimulentul de risc Covid

Circa 60 de salariați ai spitalului din Târgu Jiu trebuie să restituie stimulentul de risc Covid primit în luna aprilie. Curtea de Conturi a constatat că aceștia au fost trecuți pe listă, fără a avea vreo implicare directă în tratarea pacienților Covid. Directorul Dumitru Vienescu a explicat la Târgu Jiu TV că el nu era director în aprilie, fiind în izolare, iar pentru luna mai nu au fost găsite probleme.

Raportul Curții de Conturi arată că unele spitale au acordat stimulente de risc și altor categorii de personal care nu aveau acest drept. La acest capitol este menționat și SJU Târgu Jiu, cu peste 140 de mii de lei.

„În cadrul misiunilor de control au fost identificate situații în care a fost acordat stimulentul de risc și altor categorii de personal decât cele menționate inițial prin OUG nr. 43/6.04.2020, însă constatările vor fi analizate în procesul de valorificare a actelor de control raportat și la modificările și completările aduse prin Legea nr. 82/2020, respectiv Spitalul Municipal Turda – 152,0 mii lei; Spitalul Județean de Urgență Tg. Jiu – 142,5 mii lei; Spitalul Municipal Vulcan – 65,0 mii lei; Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – 60,0 mii lei”, se specifică în raport.

Informația a fost confirmată de Dumitru Vienescu: “Curtea de Conturi a avut o acțiune de verificare la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, privind modalitatea de achiziții publice a materialelor de protecție, tot ce a fost achiziționat pe partea de Covid, și privind acordarea stimulentului de risc pentru lunile aprilie și mai. După aceste verificări s-au găsit nereguli privind acordarea stimulentului de risc la anumite persoane, mă refer aici doar la luna aprilie, pentru că au fost acordate aceste stimulente la șoferi care au transportat probe, de exemplu, și Curtea de Conturi a considerat că sunt ilegale. Au mai fost și alte cazuri”.

Spitalul va notifica salariații să restituie banii, în caz contrar se va adresa instanței. Sunt aproximativ 60 de oameni care trebuie să restituie banii, a mai precizat directorul spitalului. (A.A.)

Vizualizări: 4,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: