Ce a găsit Curtea de Conturi la Primăria Târgu Jiu

Raportul Curții de Conturi privind cheltuielile pentru fiecare persoană aflată în izolare sau în carantină pe perioada stării de urgență plasează județul Gorj printre cele care au consumat cei mai mulți bani. Controlul a fost amplu și a fost desfășurat în perioada mai-iulie 2020 la peste 900 de entități din administrația publică locală.

Primarul municipiului Târgu  Jiu, Marcel Romanescu, spune că este liniștit din acest punct de vedere și că în urma verificărilor nu a fost constatată nicio greșeală: ”Dacă ne raportăm la echipamente medicale și la sumele pe care le-am alocat pentru persoanele aflate în izolare, nu mi se pare o sumă foarte mare. Eu am o mare satisfacție. Înainte de a se face această raportare am avut controlul Curții de Conturi timp de 30 de zile la primărie. Au constatat faptul că toate sumele au fost cheltuite în mod normal și legal. Noi am avut o perioadă în care am alocat o anumită sumă cetățenilor din Târgu Jiu care se aflau în izolare si în autoizolare. Era vorba de 30 de lei pe zi pentru hrana rece pentru fiecare zi”, a spus primarul Romanescu.

Probleme au fost găsite la spital, în sensul că au primit bonus salarial și persoane care nu ar fi avut legătură directă cu tratarea pacienților Covid, cum ar fi șoferii mașinilor care au transportat probele recoltate la laborator.

Vizualizări: 3,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: