Primar: Vrem să preluăm terenurile de la CEO. Sunt suprafețe mari

Încă un primar din Gorj vrea să preia terenurile și clădirile care stau nefolosite de Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre edilul din Turceni, Cristina Cilibiu. ”Urmează noi exerciții financiare, ne dorim dezvoltare, să atragem fonduri europene” declară primarul. Drept este că terenurile de lângă termocentrală nu sunt atât de distruse precum cele din minerit.

Cristina Cilibiu speră să atragă investitori, însă nu poate face mai nimic dacă nu va prelua aceste terenuri de la compania energetică. ”Noi ne dorim să le luăm pe toate pentru că orașul Turceni este unul care nu deține foarte multe terenuri, cele mai multe fiind în proprietatea termocentralei. Noi ne dorim să atragem mulți investitori, dar nu putem face nimic fără aceste terenuri. Este vorba despre suprafețe mari. Din câte am înțeles, pe anumite suprafețe de teren vor să facă anumite investiții. Sunt multe planuri pe care mi le doresc să le ducă la bun sfârșit, dar sunt și multe terenuri nefolosite de ani de zile. Urmează noi exerciții financiare, ne dorim să dezvoltăm și să atragem fonduri europene”,  spus Cristina Cilibiu, la Radio Infinit.

Primarul din Turceni se întreabă ce se va întâmpla cui Termocentrala Turceni și asta după ce mai mulți angajați vor pleca la pensie. ”Sunt foarte multe persoane care vor pleca la pensie, dar întrebarea este ce se va întâmpla cu Termocentrala Turceni. Dacă nu se fac angajări noi, este destul de greu să funcționeze. Dorim să se mai facă și angajări. Nu știu de unde va avea România atât de multă energie dacă nu vom mai avea termocentrale”, a mai spus Cilibiu.

Nu este singurul primar care își dorește preluarea terenurilor sau clădirilor de la CE Oltenia. Robert Filip de la Rovinari a spus că va prelua terenurile în orice condiții și se va ocupa de refacerea lor.

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: