Primăria a inaugurat noile baze sportive din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a inaugurat noile baze sportive amenajate la şcolile din Târgu Jiu în cursul ultimului an. Unele inaugurări au fost devansate, cazul terenurilor de la LPS Târgu Jiu, iar altele amânate pentru duminică 2 iunie, deşi competiţiile de inaugurare fuseseră anunţate pentru 1 iunie.

Inspectoratul Şcolar Gorj, în colaborare cu AJF Gorj, CSM Târgu Jiu dar şi Primăria Târgu Jiu,  a organizat  o competiţie de mini-fotbal care a avut loc pe terenurile de fotbal din incinta bazelor sportive inaugurate cu această ocazie. Liceul cu Program Sportiv a organizat ceva mai devreme inaugurarea festivă a bazei proprii, aceasta având loc pe data de 21 mai, odată cu serbarea zilei Liceului cu Program Sportiv. Celelalte inaugurări festive au fost programate iniţial pe data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, dar amânate cu o zi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Primarul Marcel Romanescu a fost prezent la festivităţi şi a  tăiat panglica bazei sportive de la Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu”, împreună cu elevi şi profesori de la această şcoală. La evenimente au luat parte elevi şi profesori, acestea fiind urmate de competiţiile care au fost programate cu această ocazie pe noile baze sportive. La întreceri au luat parte elevi de la 14 școli, 13 din Târgu Jiu și una din comuna Drăguțești, prin 28 de echipe formate din elevi ai claselor  V-VIII.

Printre organizatorii competiţiilor inaugurale s-a numărat şi directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, care a precizat că se doreşte readucerea în rândul copiilor şi tinerilor a culturii sportului şi a unui stil de viaţă sănătos: ”Un îndemn la mișcare, asta încercăm. Pas cu pas vrem să readucem în rândul copiilor noștri cultura sportului. Bucuria de a petrece timp în aer liber, de a socializa real și adopta un stil de viață sănătos. Și cine știe, poate de aici, de pe terenurile astea, vor crește viitori fotbaliști, handbaliști sau baschetbaliști de talie națională. Aceasta investiție va fi foarte folositoare și CSM-ului, dar acolo se vrea performanță, alți termeni, o altă discuție”.

CSM Târgu Jiu va putea beneficia pe viitor de sportivii tineri care vor veni din mediul şcolar către performanţă, aici urmând să fie înfiinţate în acest an echipe de handbal, baschet şi volei.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: