Acces gratuit la internet la o mănăstire din Gorj

Turiștii care vor vizita Mănăstirea Polovragi, dar și parcul dacilor din poiana învecinată, vor avea în curând acces gratuit la internet. Este vorba de un proiect finanțat din fonduri europene, accesat de administrația locală, care prevede instalare unor echipamente Wi-Fi în mai multe puncte din localitatea Polovragi.

Autoritățile locale din spun că au bătut deja palma cu un operator pentru implementarea acestor puncte de acces la internet fără fir. ”Am semnat contractul de lucrări. Urmează ca cel târziu luni echipa de la Telekom să vină să stabilească echipamentul final care va fi amplasat. Va fi un punct de Wi-Fi în Poiana Mănăstirii, la centrul Salvamont. Un punct în Parcul Făsuescu, un altul la primărie și încă unul la școală, căminul cultural. De asemenea, vom avea și pe stadion, la vestiare, dar și la școala din Rudărie, la școala din satul Racovița și un punct de Wi-Fi la națională, unde sunt acei producători cu căpășunele lor. În total, vor fi 11 puncte. 9 externe și 2 interne”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Administrația locală și-ar dori ca sistemele să fie puse în funcțiune până la marea sărbătoare locală din 20 iulie. ”I-am rugat pe constructori să avem totul gata până la Nedeea de Sfântul Ilie, pentru că este o solicitare mare. Sunt convins că atunci va merge foarte greu, ținând cont de zecile de mii de vizitatori care sunt, dar e o notă de modernism a localității”, a mai spus primarul din Polovragi.

Finanțare pentru implementarea unor astfel de echipamente au obținut și administrațiile locale din Țicleni, Runcu, Fărcășești, Arcani și Bustuchin.

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: