Lotul Ciobotărică, verdict amânat

Tribunalul Gorj ar putea face cunoscută de abia marțea viitoare sentința pe care o va lua în dosarul în care sunt inculpați trei foști șefi ai Complexului Energetic Oltenia, ancheta fiind instrumentată de Direcția Națională Anticorupție. Fostul director general Laurențiu Ciobotărică, șeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, și fosta șefă a juriștilor din CEO, Dorina Jianu, sunt în aceste zile în așteptarea deciziei magistratului, verdictul care va fi pronunțat nefiind unul definitiv.

Judecătorul Gheorghe Constantinescu nu a putut să dea un verdict la termenul din 7 noiembrie, așa cum stabilise anterior, pe motiv că dosarul se află la Curtea de Apel Craiova. Inculpații au contestat aici o decizie luată anterior la Tribunalul Gorj și, ca urmare, magistratul gorjean a rămas fără „obiectul muncii”.

Contestația a vizat cererea inculpaților de sesizare a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea unui text de lege care vizează încadrarea faptelor de abuz în serviciu de care sunt acuzați. La Târgu Jiu, cererea a fost respinsă, dar magistrații din Bănie au admis-o și, ca urmare, va fi sesizată Curtea Constituțională, ceea ce ar putea face ca pronunțarea sentinței pe fond să nu se producă prea curând.

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: