Primăria Târgu Jiu angajează casă de avocatură împotriva ANAF

Aleşii locali din Târgu Jiu au decis încheierea unui contract cu un avocat sau o casă de avocatură pentru a reprezenta primăria în dosarul ANAF, aflat pe rolul Curții de Apel Craiova. Consilierii PNL nu au fost de acord și au cerut amendarea proiectului de hotărâre. În van!

Proiectul a fost inițiat de consilierul local PSD Viorel Petcu, care a lipsit de la ședința de luni, 6 noiembrie, în care a fost supus spre aprobare Consiliului Local. Secretarul Grigore Jianu, implicat în dosar, a explicat că primăria are posibilitatea legală să contracteze un avocat într-o astfel de situație, cu avizul Consiliului Local. A spus și că primarul Marcel Romanescu nu a fost de acord cu acest proiect.

Consilierul PNL Nicolae Bobu a solicitat amendarea proiectului, explicând că primăria are cinci consilieri juridici superiori care o pot reprezenta, că procesul nu este la primul termen de judecată, deci nu mai pot fi prezentate probe, şi că un alt proces prin care primăria a solicitat suspendarea executării aceluiași proces verbal a fost respins de instanța Curții de Apel Craiova. Pe aceste considerente, Bobul a argumentat că nu este oportună cheltuirea a 12.500 de lei pentru onorariul unui avocat sau a unei case de avocatură. „Nu este un dosar penal de o complexitate grea. În cazul în care consilierii noștri nu sunt buni, să fie dați afară. Facem un contract cu o casă de avocatură care ne reprezintă în toate problemele”, a explicat Nicolae Bobu.

Viceprimarul Aurel Popescu a spus că juriștii nu pot reprezenta primăria în acest proces pentru că sunt implicați în deciziile de imputare. A intervenit și consilierul ALDE Eduard Lădaru. „Acest dosar este unul foarte, foarte complex. Nu s-a întâlnit până acum ca ANAF să-și extindă prerogativele și să sancționeze oameni din Primăria Târgu Jiu. Curtea de Conturi este cea care face acest lucru”, a spus Lădaru.

Proiectul a fost validat de consilierii PSD, ALDE, PSRo și PMP prezenți la ședință, iar liberalii au votat împotrivă. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de13 noiembrie.    

Verificarea ANAF are legătură cu contractul din 2010 pentru iluminatul festiv de sărbători. Inspectorii ANAF au stabilit un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei. Mai mulți directori din primărie, dar și fostul primar Florin Cârciumaru vor trebui să dea acești bani înapoi, în baza deciziilor de imputare dispuse de primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: