Primăria Bărbăteşti a luat măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

Autorităţile locale din comuna Bărbăteşti au luat măsuri pentru prevenirea riscului apariţiilor unor inundaţii. Pentru ca gospodăriile şi culturile cetăţenilor să nu aibă de suferit, s-au demarat lucrări de curăţire şi decolmatare a canalelor de colectare a apelor pluviale, primul vizat fiind cel din satul Socu. Astfel de acţiuni vor avea loc şi în alte zone ale comunei.

Acţiunile vor fi realizate cu utilajele şi personalul societăţii Salubris Gilort SRL din Târgu Cărbuneşti. Începând de joi, 24 august, utilajele au început decolmatarea ogaşului Şocşoru din satul Socu. Acesta va fi curăţat pe o distanţă de circa 300 de metri, lucrările urmând să fie încheiate în doar câteva zile. Autorităţile locale din Bărbăteşti spun că au acţionat pentru decolmatarea acestui canal deoarece în ultima vreme a creat probleme cetăţenilor. „Începem acţiunea de decolmatare a şanţurilor şi ogaşelor. Începem acţiunea în satul Socu, unde în urmă cu circa 2 luni am avut o situaţie de urgenţă. Acel pârâu a rupt malurile şi a intrat în gospodăriile oamenilor. Apa a distrus culturile de porumb şi a intrat în beciurile cetăţenilor. Am intervenit cu pompierii de la Turceni şi am scos apa din două gospodării. Acum adâncim şanţul şi punem pe maluri acel surplus”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Administraţia locală are în plan să facă astfel de intervenţii pe toate canalele de preluare a apelor din satele comunei. „Avem în vedere ca în toamnă sau la anul să fac în toată comuna astfel de lucrări pe canalele de preluare ce duc apa în Gilort. În toată comuna este necesară această decolmatare a şanţurilor. Am încercat până acum să facem, dar nu pe întreaga lungime a şanţurilor şi nu a prea fost eficientă. Trebuie făcută de la cap la cap ca să fie eficientă”, a mai spus primarul comunei Bărbăteşti.

Lucrările sunt finanţate din bugetul local.    

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: