Taxă modică pentru gunoi la Roșia de Amaradia

Fiecare cetățean al comunei Roșia de Amaradia va plăti din septembrie taxă pentru gunoiul menajer. Administrația locală a încheiat un contract cu societatea Salubris din Târgu Cărbunești, care va veni să ridice deșeurile menajere de la gospodăriile sătenilor. Cheltuielile erau asigurate până acum din bugetul local. „Este o taxă modică”, spune primarul Liviu Cotojman.

Roșia de Amaradia era printre singurele comune din Gorj, dacă nu singura, în care cetățenii nu plăteau pentru gunoiul produs în gospodărie. În anumite zone erau amplasate containere, iar mașina de gunoi le ridica de 2-3 ori pe lună, în funcție de solicitări. Primăria achita în jur de 1.000 de lei lunar către Salubris Târgu Cărbunești. Taxa a fost stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local. „Am emis o hotărâre de Consiliu prin care fiecare gospodărie va trebui să plătească o taxă, în funcție de membri, pentru colectarea gunoiului. Nu aveam această taxă. Din septembrie, gunoiul va fi ridicat de la domiciliu, de două ori pe lună, joia. Gospodăriile formate dintr-o persoană plătesc 3 lei, din două persoane-5 lei și mai mult de trei persoane-6 lei pe lună. Este o taxă foarte mică. Cred că orice cetățean o poate plăti. E o taxă modică”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia. 

Primăria a distribuit până acum în jur de 300 de pubele, deşi gospodării sunt undeva la 1.200. Până ce toţi sătenii vor primi astfel de pubele, cei de la Salubris vor distribui saci menajeri. „Cred că suntem singurii din Gorj care nu aveam această taxă. Eu zic că cetățenii vor înțelege şi vor plăti și acest serviciu”, a precizat primarul din Roșia de Amaradia.  

Vizualizări: 1,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: