Primăria Bumbeşti Jiu, în instanţă cu patru medici de familie

Consiliul Local al oraşului Bumbeşti Jiu se judecă în instanţă cu patru medici de familie din localitate pentru recuperarea unor sume de bani. Totul a pornit de la renovarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, clădire în care funcţionează şi cele patru cabinete individuale de medicină de familie. Ambulatoriul a fost renovat în integralitatea lui cu peste 700.000 de lei pe fonduri europene, iar acum Consiliul Local vrea ca medicii să plătească şi ei o cotă parte din investiţie.

Administraţia publică din oraşul Bumbeşti Jiu a intrat în conflict cu patru medici de familie din localitate. Primarul Constantin Bobaru spune că odată cu renovarea şi modernizarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc, cabinetele private au beneficiat şi ele de îmbunătăţiri şi prin urmare ar trebui să plătească o cotă parte. ”Este vorba de un litigiu creat între autoritatea publică locală şi cabinetele medicale şi vizează o cofinanţare a acestor cabinete, derivate din faptul că aceste cabinete se află în aceeaşi clădire cu ambulatoriul de specialitate al spitalului, ambulatoriu care a fost supus unui proces de reabilitare pe fonduri europene. Aceste cabinete din această clădire normal şi firesc ar trebui să-şi pună cota parte pe lucrările care s-au făcut acolo, pe spaţiile şi elementele constructive comune”, a spune primarul Constantin Bobaru. Ca şi valoare, medicii ar avea de dat Primăriei Bumbeşti Jiu suma de 50.000 de lei, spune primarul Bobaru şi vrea ca instanţa să-i oblige. ”Noi am discutat atunci informativ cu domnii doctori când au început lucrările, dar când a fost să tragă linie, să se adune contribuţia fiecăruia în funcţie de suprafaţa utilă, au spus că ei nu plătesc şi atunci nu am avut altă soluţie decât să acţionăm în instanţă, să spună un judecător dacă plătesc sau nu plătesc. Noi trebuie să ne recuperăm banii, nu putem face servicii pentru un privat, sunt cabinete private”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Medicii: Suma este prea mare

De partea cealaltă, medicii spun că ar fi plătit şi ei partea lor, însă consideră că suma calculată de primărie este prea mare. ”Noi am fost de la început de acord să plătim o cotă parte, dar cota pe care au stabilit-o este prea mare. Nu am mai fost de acord pentru că nimeni nu ne-a anunţat şi pe noi despre lucrări, au spus că pe noi nu ne interesează, că sunt fonduri europene. După ce s-au terminat lucrările, atunci ne-au comunicat că trebuie să plătim bani, adică un cabinet de 4/4 vine să plătit 10.000 de lei, e prea mult. Au pus zăpadă în exterior şi au schimbat acoperişul, dar în cabinete nu au făcut absolut nimic, de la intrare nu au făcut nimic la noi, numai scara care este parte comună”, a spus Adrian Honcea, medic de familie la Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: