Primăria Câlnic aşteaptă microbuz şcolar de ani buni

Comuna Câlnic se află printre puţinele localităţi din judeţ care n-au primit nici un microbuz şcolar din partea ministerului. De ani de zile transportul elevilor se face cu microbuzul achiziţionat de primărie, iar orarul copiilor este decalat cu o jumătate de oră.

Pe timp de iarnă, foarte mulţi elevi sunt nevoiţi să se trezească înainte de a se lumina de ziuă pentru a putea ajunge la şcoală. „Avem un singur microbuz şcolar care face mai multe curse pentru ca elevii să poată ajunge la şcoală. Nu este un microbuz dat de minister, ci este microbuzul primăriei. Sunt foarte mulţi copii care fac naveta, iar orele încep la 8.30. Unii dintre elevi se trezesc în jurul orei 6.00, pentru ca apoi să stea în clase până vin colegii lor. Ne-ar ajuta foarte mult un alt doilea microbuz şcolar, copiii nu ar mai pleca devreme de acasă, iar orele ar putea începe la 8.00”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Edilul local speră ca măcar până la sfârşitul acestui an şcolar solicitarea primăriei să fie onorată de minister. „Îmi pun speranţa ca la următoarea alocare de microbuze şcolare să fie pe listă şi Primăria Câlnic. De şapte ani tot facem solicitări pentru microbuz, însă suntem uitaţi”, a mai precizat primarul Vulpe.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: