Primăria caută sponsor pentru echipele de oină de la Crasna

Echipele de oină de la Crasna trec printr-un moment dificil anul acesta. Administraţia locală nu le mai poate sprijini pentru a se deplasa în competiţii şi există riscul ca jocul sportiv tradiţional românesc să nu mai fie practicat la Crasna, dacă nu se va găsi o sursă de finanţare. Autorităţile locale speră să găsească un sponsor pentru echipele de juniori şi seniori, astfel încât tradiţia să nu se piardă.

Comuna Crasna este printre puţinele localităţi unde se mai practică jocul sportiv tradiţional românesc, şi anume oina. De zeci de ani, echipa de oină a comunei, “Recolta Crasna”, a obţinut rezultate demne de remarcat în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale. Acum se confruntă cu o problemă care poate pune în pericol existenţa echipei şi anume lipsa finanţării. Viceprimarul din Crasna, Dumitru Blîndu, spune că până anul trecut echipa a fost susţinută de administraţie, însă acum, din cauza lipsei fondurilor la bugetul local, finanţarea nu mai poate fi asigurată. Drept urmare, echipa de oină nu a mai participat la competiţii pentru că nu au fost bani pentru deplasări. “Deocamdată, ştiu că s-a oprit orice acţiune pentru că nu avem fonduri pentru deplasări. De peste 20 de ani avem echipă de oină şi tot meritul îl are fostul profesor de sport Dumitru Dumitrescu din Radoşi, ajutat de directorul coordonator Cătălin Lăcătuşu, care s-a ocupat de copii şi i-a format. În sezonul acesta cred că abandonăm participarea la competiţii pentru că nu avem fonduri şi nu am prevăzut. Federaţia Română organizează anual cupa satelor la Moldova, în Transilvania sau la Constanţa, de unde este campioana la seniori. Ne cheamă, dar deocamdată am zis să tragem echipa pe linie moartă”, a spus viceprimarul  comunei Crasna, Dumitru Blându.

Autorităţile locale din Crasna speră să găsească un sponsor care să susţină echipa de oină a comunei. “Ar fi bine dacă s-ar găsi un sponsor pentru echipa de oină. Ne-am bucura. Cred că ar fi suficienţi şi 10 mii lei pentru material, transport. E păcat, pentru că la noi a devenit o tradiţie”, a mai spus viceprimarul.

La Crasna sunt două echipe de oină, de juniori şi seniori. Fiecare echipă este formată din 11 sportivi.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: