Sculptor cu conturile blocate, după ce a girat un director din primărie

Un sculptor din Târgu Jiu s-a ales cu toate conturile blocate, din cauză că a girat creditul unui director din cadrul Primăriei Târgu Jiu, care nu şi-a achitat ratele. Paul Popescu nu este prima victimă a directorului Teodora Ciobanu. Mai mulţi salariaţi care au împrumutat-o şi-au recuperat cu greu banii. Şi un director de la Protecţia Copilului a trebuit să apeleze la instanţă pentru a recupera banii de la Ciobanu.

Paul Popescu a girat-o pe şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu, pentru un împrumut de 10 mii lei contractat la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), crezând că-i face un bine. Acum, sculptorul a ajuns în situaţia de a-i fi blocate conturile, punându-i-se chiar poprire pe salariul de profesor pe care îl primeşte de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, fiind la un pas de executare silită. În fapt, Teodora Ciobanu s-a folosit de bani împrumutaţi pentru care Paul Popescu s-a pus gaj, dar „a uitat” să-şi plătească ratele. „Am conştientizat situaţia în care am ajuns, că nu sunt primul, aş vrea să fiu ultimul dintre cei pe care îi fraiereşte. Am girat-o şi acum am văzut că a ridicat o sumă destul de importantă pentru care nu a plătit decât prima rată, după care a abandonat. Am absolut toate conturile blocate. Mă voi duce şi voi depune pe unde se poate cerere şi sesizare. M-a sunat şi mi-a spus că o să achite, dar nu cred până nu văd documentele”, spune Paul Popescu. Acesta nu a fi fost singurul girant în acest caz. Şi cealaltă persoană care şi-a pus gaj bunurile pentru Teodora Ciobanu a primit notificarea executorului judecătoresc.

Şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială a mai fost implicată într-un scandal similar. Atunci victima a fost Mircea Andrei, director adjunct în cadrul DGASPC Gorj, care a girat-o pe Teodora Ciobanu pentru un împrumut bancar. „Am cunoscut-o ca director de instituţie. A spus că într-un an îşi rezolvă problema cu creditul şi îşi achită datoria de 22 mii lei, numai că nu s-a întâmplat aşa. A invocat că are probleme de sănătate. Eu fiind bolnav, ştiu ce înseamnă suferinţa şi boala, am sprijinit-o, nu mi-am dat seama că nu îşi mai achită creditul şi ratele. Am câştigat procesul în instanţă, este decizie definitivă şi irevocabilă”, a spus Mircea Andrei.

Cu toate aceste împrumuturi s-ar putea înţelege că şefa de la primăria Târgu Jiu ar avea probleme cu banii. În realitate se pare că nu este chiar aşa. Ciobanu se mândrea în trecut pe un site de socializare cu excursia pe care a făcut-o împreună cu soţul său la New York.

Ciobanu: S-a rezolvat!

Teodora_CiobanuTeodora Ciobanu spune că a reuşit să achite împrumutul pentru care a girat Paul Popescu, nedorind să facă prea multe declaraţii. „Nu mai există nicio situaţie, s-a rezolvat astăzi (n.red. 25 iunie 2014). A fost o problemă cum probabil că au mii de oameni din ţara asta, n-am reuşit să achit nişte rate la timp. S-au făcut nişte demersuri, am achitat tot, e rezolvată”, a declarat Teodora Ciobanu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: