Acreditarea Spitalului Târgu Cărbuneşti, amânată până la toamnă

Conducerea Spitalului Târgu Cărbuneşti a amânat vizita Comisiei Naţionale de Acreditare până la toamnă. Directorul Constantin Târziu spune că a solicitat o amânare de câteva luni pentru a îmbunătăţi structura spitalului cu încă două noi compartimente de chirurgie. În următoarele luni se va întregi şi personalul medical, după ce doi medici de la UPU au solicitat concediu fără plată pentru a pleca în Franţa.

Structura spitalului de la Târgu Cărbuneşti va deveni mai complexă înainte de acreditare. În curând, în incinta unităţii spitaliceşti vor funcţiona două noi compartimente. Este vorba despre Compartiment de chirurgie plastică şi Compartiment de chirurgie. „În momentul de faţă, în cadrul Ambulatoriului avem un cabinet de chirurgie plastică şi un cabinet de chirurgie toracică. Am făcut demersuri pentru a transforma cele două cabinete în compartimente. Urmează să primim aviz favorabil pentru funcţionarea lor. În vară, vom scoate la concurs un post de medic pentru chirurgie-toracică”, a declarat Constantin Târziu, directorul Spitalului Târgu Cărbuneşti. Vor mai fi scoase la concurs şi alte posturi de medici pentru a reîntregi echipa de la UPU, după ce doi medici au solicitat concediu fără plată pentru a pleca în Franţa. Unul dintre aceştia este chiar fostul şef al secţiei, dr. Nicolae Şerban. „În prezent, la UPU avem 6 medici dintre care 3 cu normă întreagă şi 3 cu jumătate de normă. Începând cu data de 1 iulie va mai veni un medic şi încă doi din luna octombrie. Schimbul este asigurat pentru că ne-am luat măsuri de precauţie, întotdeauna am luat mai mult cu un post decât necesarul”, a declarat directorul Spitalului Târgu Cărbuneşti.

ACREDITARE

Constantin Târziu spune că cele două compartimente vor deveni funcţionale până la vizita Comisiei de Acreditare. „Am amânat acreditarea ca să avem o structură mai cât mai completă şi complexă a spitalului pentru a nu mai fi nevoie de o altă vizită a comisiei pentru acreditare. Începând cu această vară, vor deveni funcţionale şi cele două compartimente”, a declarat Constantin Târziu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: