Primăria dă vina pe directori pentru frigul din creşe şi grădiniţe

Părinţii se plâng de faptul că în şcoli, dar şi în creşe şi grădiniţe este frig, iar autorităţile nu au dat drumul la căldură. Reprezentanţii primăriei spun că directorii au undă verde să pornească sistemul de încălzire, atunci când consideră că acest lucru se impune.

Nu puţini sunt părinţii care acuză faptul că cei mici sunt ţinuţi la creşă sau la grădiniţă în condiţii improprii. Oamenii spun că în unităţile de învăţământ preşcolar este foarte frig, iar conducerile unităţilor nu pornesc sistemele de încălzire. „Am o fetiţă de nici doi anişori  pe care o las în grija asistenţilor de la creşă. Am îmbrăcat-o azi cu un body, pantaloni, bluziţă, ştrampi şi am constatat că este prea frig la creşă. A fost nevoie să merg repede la magazin ca să cumpăr o vestă. Doamnele asistente fac tot posibilul să le asigure temperatura optimă cu un aparat electric, dar chiar şi aşa toţi copiii sunt cu năsucul roşu şi răciţi. Datorită faptului că nu am cu cine să îmi las copilul în timpul serviciului, trebuie să-l duc la creşă. În alte condiţii, nici nu m-aş gândi să las copilul acolo. Autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru a asigura copiilor o temperatură adecvată, altfel spitalele se vor umple”, a spus un părinte.

Directorii decid când pornesc sistemul de încălzire

Reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu din cadrul primăriei Târgu Jiu spun că directorii stabilesc când pornesc sistemul de încălzire şi că primăria nu impune o dată exactă sau o temperatură minimă. „Directorii de grădiniţe sau educatoarele când văd că afară este scăzută temperatura, n-au niciun fel de interdicţie, ca în toţi ceilalţi ani anteriori, să dea drumul la căldură. Instalaţiile sunt verificate, au fost făcute reviziile, avem contracte de service cu Tehnoinstal, deci nu sunt probleme. Niciodată nu am zis directorilor să facem economii. Directorii ar trebui întrebaţi de ce nu dau căldură. Nu este nicio regulă impusă, atunci când au nevoie atunci pornesc instalaţia. E undă verde dintotdeauna”, a spus Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul primăriei Târgu Jiu.    

Au pornit sistemul de încălzire

Unii directori de grădiniţe au pornit sistemul de încălzire la începutul acestei săptămâni. „S-au făcut probele la centrală, nu este foarte frig la noi în clădire, am verificat de dimineaţă şi sunt temperaturi potrivite. Am şi dat, pentru că probele înseamnă să dai drumul la căldură. Avem o clădire nouă la care facem doar probele, dar o să se dea drumul şi acolo. Nefiind folosită vreodată facem întâi nişte probe”, a spus Constanţa Teodorescu, directorul Grădiniţei „Vis de Copil” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: