Cu 300 de lei se hrănesc 7 suflete

O familie din Cărbuneşti trăieşte cu doar 300 de lei pe lună. Maria Popescu are şapte copii, un soţ şomer, iar ea este casnică, este nevoită să împartă alocaţia copiilor, care este puţin peste trei milioane de lei vechi în aşa fel încât să ajungă pentru mâncare, rechizite şi haine pentru copii.

Cel mai mare copil al Mariei Popescu are 14 ani, iar cel mai mic 2 ani. Deşi au fost zile în care nu a avut bani cu ce să le cumpere pâine femeia nu regretă nicio clipă că a adus pe lume atâtea suflete. Soţul ei lucrează la negru şi doar ocazional, Astfel, femeia este nevoită să economisească fiecare bănuţ primit de la stat drept alocaţie pentru micuţi, „Soţul e plecat la Alexandria unde munceşte cu ziua pe la oameni, el ştie tâmplărie, nu câştigă foarte mult, dar ne mai trimite şi nouă din când în când nişte bani. Din trei milioane, alocaţia copiilor cumpăr şi mâncare, le-am cumpărat acum şi lor haine de şcoală şi rechizite ne descurcăm cum putem”, a spus Maria Popescu.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am copii cuminţi şi sănătoşi”

Femeia a muncit la câmp pentru ca micuţii să nu rabde de foame însă o doare sufletul că nu le poate oferi acestora o casă prin care să nu pătrundă frigul şi câteva paturi pentru a nu mai dormi înghesuiţi într-unul singur. În ciuda stării materiale, Maria Popescu şi-a educat copii şi i-a învăţat să nu cerşească, să înveţe carte pentru ca pe viitor să nu mai aibă o viaţă la fel de grea. „Mi-aş dori să am bani cu ce să repar casa, că am pereţii dărâmaţi şi să cumpăr un pat nou la copii, dar asta e, nu sunt posibilităţi, îi mulţumesc lui Dumnezeu că am copii cuminţi şi sănătoşi”, a mai spus Maria Popescu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: