Constantin Logofetescu, solistul care duce mai departe tradiţiile

Talentul pentru interpretarea cântecului popular şi l-a descoperit din copilărie, iar acum duce mai departe tradiţiile în cadrul  Ansamblului „Maria Apostol” din Runcu. Talentul solistului Constantin Logofetescu s-a şlefuit în timp, ca urmare a cursurilor de canto de la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu. De asemenea, concursurile şi premiile obţinute l-au făcut cunoscut publicului din judeţ şi din ţară.

„Cânt de la vârsta de nouă ani, iar la 15 ani mi-a fost imprimată prima melodie, «Mă bătea vântul aseară», care face parte din repertoriul Mariei Apostol”, spune Constantin Logofetescu. Printre interpreţii cu care a evoluat pe scenă se numără Emilia Drăgotoiu Nanu, Natalia Gorjeanu, iar artiştii săi preferaţi sunt Maria Lătăreţu şi Maria Apostol. Cel care vrea să facă o carieră în muzică pune în scenă cu copiii ce fac parte din Ansamblul „Maria Apostol” din Runcu şezători şi obiceiuri uitate. Pentru reînvierea lor prin spectacol, Constantin Logofetescu se ocupă de promovarea ansamblului din Runcu. „Am participat la foarte multe concursuri de muzică populară. Anul trecut am obţinut premiul special al Festivalului Maria Apostol, premiul I la Festivalul cântecului şi portului popular de la Tismana sau premiul III La Festivalul Tineretului de la Godineşti. Acum mă ocup şi de promovarea ansamblului din Runcu. Vreau ca prin intermediul acestor copii oamenii să cunoască obiceiurile străbunilor noştri”, spune tânărul solist din Runcu.

Îşi compune singur textele

Pentru a promova tradiţiile din localitatea în care s-a născut, Constantin Logofetescu culege cântece de la bătrânii satului. Dar şi natura şi viaţa satului devin surse de inspiraţie pentru tânăr. Până acum acesta spune că a compus 16 piese, pe care doreşte să le imprime pe un CD. „Îmi doresc foarte mult să înregistrez un CD cu piesele compuse de mine. Dacă fac rost de bani sper să îl lansez pe piaţă până de sărbători. Am deja 12 piese imprimate. Majoritatea sunt compuse de mine. Mă inspir din natură, din lumea satului şi încerc să duc mai departe tradiţia, comuna Runcu fiind recunoscută pentru obiceiurile sale”, mai menţionează Constantin Logofetescu. Dar nu numai cântece vechi culege de la bătrânii satului, ci şi costume populare. „Vreau să duc mai departe tradiţiile prin cântec şi prin costumele pe care le port, care trec de 100 de ani”, mai menţionează solistul.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: