Primăria Glogova a dat startul curăţeniei în comună

Venirea primăverii a dat startul curăţeniei generale în comuna Glogova. Autorităţile locale s-au mobilizat pentru a ecologiza şoselele, râurile, dar şi zonele în care sunt aruncate anapoda deşeurile menajere. Mai mult, administraţia locală încearcă să găsească o firmă care să se ocupe de salubrizarea comunei.

Acţiunile de curăţenie la nivel de comună au fost începute în martie şi vor fi încheiate până la sfârşitul lunii, spune administraţia locală. La aceste acţiuni participă inclusiv localnicii asistaţi social. „Ca în fiecare an, odată cu venirea primăverii şi cu vremea frumoasă, ne deplasăm în comună pentru a strânge materia vegetală rămasă de toamna trecută, inclusiv materiale plastice şi gunoaiele de pe teritoriul comunei Glogova, pe marginea râului, a drumurilor, la biserici, cimitir, mai ales că vine Paştele. Avem mobilizat tot personalul beneficiar de legea 416, privind venitul minim garantat, este vorba de 46 de persoane apte de muncă şi angajaţii primăriei de la Serviciul Public de Apă, coordonaţi de viceprimar”, a declarat primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi.

Comuna Glogova are în componenţă cinci sate. Autorităţile locale spun că cele mai mari probleme cu deşeurile sunt în zonele de graniţă cu celelalte comune, în satul Cămuieşti la ieşire spre oraşul Baia de Aramă şi în satul Olteanu, la ieşire spre Motru, unde, din diverse motive, cetăţenii care circulă cu maşinile aruncă plasele cu gunoi.

Primăria Glogova a scos la licitaţie serviciul de salubrizare al comunei. După ce va fi încheiat un contract cu o firmă, toţi cetăţenii vor avea pubele ecologice unde să arunce gunoiul. „Suntem în negociere cu firmele de salubritate pentru a încheia un contract pentru ridicarea gunoaielor la nivelul comunei. Noi ne-am ocupat până acum. Urmează să selectăm câştigătorul. În caietul de sarcini am prevăzut să punem şi noi o parte din bani pentru achiziţia de europubele, cam jumătate. Am aprobat 90.000 lei pentru a plăti firma din care 40.000 sunt pentru achiziţia de europubele”, a mai spus primarul Gheorghe Alpredi. 

În comuna Glogova sunt circa 900 de gospodării şi aproape 2000 de locuitori.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: