Păstrăvăria Tismana vinde şi anul acesta pentru Auchan

Păstrăvul produs şi crescut la Păstrăvăria din Tismana va putea fi achiziţionat şi în acest an de la hipermarketul Auchan din Craiova. Ocolul Silvic Tismana a încheiat un contract cu cei de la Auchan pentru livrarea a circa 20 de tone de păstrăv în 2015. Preţul unui kilogram de păstrăv a rămas la nivelul anului trecut.

Este al doilea an consecutiv în care păstrăvul produs la Tismana poate fi achiziţionat din hipermarketul Auchan din Bănie. Acest contract, încheiat în 2014 pentru doi ani, asigură Ocolului Silvic Tismana, cel care administrează păstrăvăria, acoperirea cheltuielilor de gospodărire şi chiar un profit, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. „Vom furniza şi anul acesta 20 de tone de păstrăv la Auchan Craiova. Vindem kilogramul cu 21 de lei, fără TVA. Preţul de vânzare cu amănuntul este tot 24 de lei. Deocamdată e bine”, a spus Ion Tăerel, şeful Ocolului Silvic Tismana. 

Cheltuielile anuale ale Păstrăvăriei Tismana, cu tot cu hrana pentru peşti, nu depăşesc 100.000 lei. La această crescătorie de păstrăvi mai prestează activitate cinci salariaţi. Păstrăvăria se întinde pe 5 hectare şi deţine 70 de bazine funcţionale, 50 dintre acestea fiind populate. Un păstrăv produs aici poate cântări de la 300 de grame până la 1,7 kg.

Păstrăvăria de la Tismana funcţionează din 1980. La nivelul localităţii mai sunt şi alte păstrăvării. “În zona noastră există un potenţial piscicol destul de important. Pe teritoriul nostru funcţionează păstrăvăria Ocolului Silvic, a fost până 1995 cea mai mare din România. Mai este păstrăvăria Mănăstirii Tismana, este păstrăvăria din zona Satului Costeni, lângă staţia de apă, a unui om de afaceri care s-a profilat numai pe puiet de păstrăv cu care se populează râurile de munte din întreaga ţară şi vreo 2-3 păstrăvării micuţe, familiale”, a comentat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: