Primăria Glogova scapă de executarea silită

Primăria Glogova va ieşi de sub executarea silită în această săptămână. Acest lucru va fi posibil întrucât a primit bani pentru stingerea arieratelor în a doua etapă de compensare.

Primăria Glogova a ajuns sub executare silită din cauza arieratelor moştenite de la vechea administraţie. Este vorba despre o datorie de aproximativ 55 de miliarde de lei vechi către o societate din Timişoara care a construit în urmă cu câţiva ani cei trei kilometri de drum. În a doua etapă de compensare, Primăriei Glogova i-a fost alocată suma de 51,7 miliarde de lei vechi pentru stingerea arieratelor. “Datoria primăriei către firma din Timişoara era de 55 miliarde de lei vechi, însă s-a negociat şi s-a încheiat un acord pentru stingerea arieratelor în cuantum de aproximativ 51,7 miliarde de lei. Ni s-au alocat aceşti bani în etapa a doua de compensare, iar în momentul de faţă întocmim documentaţia pentru a ieşi de sub executarea silită. Acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul săptămânii”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.

Edilul local spune că mai aşteaptă bani şi la rectificarea din această lună pentru a putea finaliza o investiţie demarată pe fonduri europene. “Sperăm să mai primim bani şi la rectificarea bugetară. Am solicitat 1,5 miliarde de lei vechi pentru a putea asigura cofinanţarea unei lucrări realizate pe fonduri europene. Este vorba despre Şcoala Primară Olteanu, o construcţie nouă de aproximativ 6 miliarde, fonduri europene. În momentul de faţă, lucrările sunt realizate în proporţie de 70%. Dacă vom primi bani la rectificare vom putea finaliza investiţia până la sfârşitul lunii noiembrie”, a mai precizat Gheorghe Alpredi.

Suma de 1,5 miliarde de lei vechi, promisă la rectificare, va fi folosită pentru împrejmuirea şcolii, centrala termică, o magazie de lemne, fosa septică şi aleile interioare.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: