Primăria Jupâneşti trebuie să plătească gunoaiele

Primarul din Jupâneşti, Petre Guşiţă, a pierdut bătălia cu Garda de Mediu Gorj. Instanţa a decis ca această să plătească 300 de milioane de lei, amenda  pentru gunoaiele găsite de comisari îngropate pe un teren public din localitate. Edilul spune că se va pune în aplicare hotărârea pronunţată de instanţa de judecată.

Tribunalul Gorj a respins recursurile făcute de primarul din Jupâneşti, Petre Guşiţă, şi a dat sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care rămâne în vigoare hotărârea instanţei de la Târgu Cărbuneşti. Conform deciziei magistraţilor,  primăria Jupâneşti trebuie să plătească 300 de milioane de lei vechi, amenda pentru gunoaiele găsite îngropate pe un teren din localitate. În ceea ce priveşte autorizaţia de funcţionare a societăţii de salubrizare a localităţii, edilul a obţinut-o ulterior, iar pentru asta primind doar avertisment. “Tribunalul Gorj a respins şi recursul Gărzii de Mediu şi recursul primăriei Jupâneşti. Prin urmare a rămas definitivă şi irevocabilă sancţiunea de 300 de milioane de la instanţa de fond de la Judecătoria Târgu Cărbuneşti. Amenda pentru lipsa autorizaţiei a fost transformată în avertisment”, a precizat Ovidiu Ilie, comisar şef, Garda de Mediu Gorj.     

Primarul din Jupâneşti, Petre Guşiţă, spune că va respecta decizia instanţei şi va plăti amenda. “Noi ne supunem deciziei dată de instanţă şi o apreciem ca fiind corectă. Deocamdată nu dispunem de aceşti bani, dar găsim soluţii”, a spus Petre Guşiţă, primarul din Jupâneşti.  

Petre Guşiţă a pierdut în faţa instanţei şi în cazul gunoaielor găsite îngropate pe un teren pe care el îl administrează trebuind să plătească suma de 60 de milioane de lei vechi. 

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: