Un copil de doi ani cu febră a fost trimis la Boli Infecţioase

Un copil de numai doi ani şi jumătate a fost plimbat de la o secţia la alta a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu după ce micuţul nu a fost primit în Secţia de Pediatrie. În lipsă de locuri, copilul care avea febră a fost dus la Secţia de Boli Infecţioase. După ce starea micuţului s-a agravat, părinţii l-au luat acasă. Părinţii lui Andrei sunt hotărâţi să facă plângere la Colegiul Medicilor.

Micuţul a fost luat acasă din spital din cauza condiţiilor improprii din Secţia de Boli Infecţioase şi familia este dispusă să depună o plângere la Colegiul Medicilor. „Copilul nu putea rămâne acolo în spital. Îi era pe zi ce trece mai rău. Ne-am speriat şi am cerut să-l luăm acasă. Nu mai mânca nu putea să stea în picioare, ier noi nu l-am dus aşa. Avea febră şi atât. Le-am zis să ne dea tratament şi l-am luat acasă. Noi o să depunem plângere la Colegiul Medicilor, pentru că nu ni se pare normal ca un copil de doi şi jumătate să nu fie primit în secţia de Pediatrie şi să fie dus la Boli Infecţioase să ia de acolo alte boli“, a spus Ion Dobre, bunicul băiatului.

Conducerea Spitalului Judeţean spune că după ce va primi o plângere din partea familie va demara o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat. „După ce o să primesc o sesizare o să mă interesez ce s-a întâmplat. Pot să vă spun s-a stabilit clar, copiii care au boli care se pot trata în Secţia de Boli Infecţioase să fie trimişi acolo”, a spus directorul Gheorghe Neaţă.

Plimbat de la o secţie la alta

Copilul a făcut febră şi părinţii l-au dus la spital. Băiatul nu a fost primit în Secţia de Pediatrie şi a fost transferat la Secţia de Boli Infecţioase. Părinţii nu înţeleg de ce micuţul nu a fost primit într-o secţie unde sunt copii şi a fost dus acolo unde sunt internaţi pacienţi cu boli contagioase. „Copilul meu a făcut febră şi se simţea foarte rău. Am chemat salvarea şi l-am dus la spital la Secţia de Pediatrie. Acolo l-au consultat, i-au dat o pastilă şi au zis că-l trimit la Secţia de Boli Infecţioase că nu mai au locuri, că au câte doi pacienţi în pat. Mai mult decât atât mi-au spus că cei care au peste un an nu mai stau la Pediatrie. Mi se parte absurd acest lucru pentru că este copil. Când am ajuns la Boli Infecţioase nici doctoriţa de acolo nu a vrut să-l primească pentru că era secţia plină. De abia au făcut rost de un pat pentru el. Au sunat la pediatri şi s-au certat în telefon în faţa noastră că ei nu au ce să-i facă copilului, că nu au tratament pentru el şi nici loc. Au spus că au cazuri grave de bolnavi şi pun copilul în pericol”, povesteşte Mădălina Dobre, mama copilului.

Medicii au trimis aparţinătorii în plină noapte să caute medicamente. „Este groaznic în Secţia de Boli Infecţioase. Pe lângă faptul că este o mizerie de nedescris, ace de seringă pe jos şi totul este infect, mi-au pus copilul într-un salon cu cineva cu probleme de plămân. Nu au avut tratament să-mi dea pentru el. Noaptea mă trimiteau să cumpăr medicamente că-i era copilului rău şi nu aveau ce să-i dea. Îl sunam pe soţul meu în miez de noapte şi venea cu medicamente”, spune Mădălina Dobre.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: