Doctorul arestat, înlocuit cu un medic acuzat de malpraxis

Doctorul Aurelian Dobran de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, arestat preventiv într-un dosar de luare de mită, a fost înlocuit din funcţia de medic şef al Secției de Ginecologie. I-a luat locul Mădălina Roibu, la rândul ei cercetată penal într-un dosar de malpraxis.

Mădălina Roibu este medic ginecolog la Spitalul din Târgu-Cărbunești și în urmă cu 2 ani aceasta a fost acuzată alături de alți colegi de malpraxis. În același dosar au fost implicați medicii Damian Dițescu, Cătălin Tănase și Radu Popescu, care au fost acuzați de moartea a doi bebeluși născuți la spitalele din Cărbunești și Novaci.  Medicii au fost puși sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu în cele două cazuri. Anchetatorii au solicitat atunci și o expertiză medico-legală la Institutul Mina Minovici de la Craiova pentru stabilirea cauzelor decesului celor doi bebeluși. Cazul a ajuns și la Colegiul Medicilor, care a dat o sancțiune pentru medicii implicați în acest caz. Aceștia au primit câte un avertisment.

Fostul șef al Secției de Ginecologie din Târgu-Cărbunești, Aurelian Dobran, a fost înlocuit de Mădălina Roibu după ce a fost reținut pentru 29 de zile împreună cu Dana Uțupan și Alexandru Dinu, pentru că au primit 1.900 de lei șpagă pentru o cezariană.

Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: