Copiii nevoiaşi, sprijiniţi la Centrul de zi „Iasomia”

Câteva zeci de copii care provin din familii cu dificultăţi financiare din Târgu Jiu sunt sprijiniţi la centrul de zi „Iasomia” din municipiu. De educaţia copiilor se ocupă şapte angajaţi ai centrului dar şi câţiva voluntari. Cei mici participă aici la diverse activităţi în scop educaţional şi primesc o masă caldă în fiecare zi.

Beneficiarii acestui centru provin din familii aflate în dificultate, cu mulţi copii, îngrijiţi de un singur părinte sau fără o locuinţă stabilă. Cei mici sunt sprijiniţi în această unitate inclusiv pentru a-şi face temele pe care le primesc la şcoală. „Avem 40 de beneficiari zilnic în centrul Iasomia, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Sunt toţi elevi, cuprinşi în sistemul de învăţământ de pe raza municipiului. Centrul oferă activităţi de îngrijire, o masă zilnică la prânz, activităţi recreative, activităţi educaţionale de efectuare a temelor, terapie ocupaţională, activităţi psihologice, terapie, meloterapie, socioterapie”, a spus Rodica Bâzu, psiholog.

O parte din copiii îngrijiţi la centrul cu caracter social au diverse abilităţi. „Unii copii au aptitudini artistice, noi îi încurajăm. Sunt copii care cântă la vioară, pot să facă repetiţii, sunt şi care compun, care se pricep la pictură foarte bine. Au şi acasă sprijinul necesar, dar aici au şi ateliere unde pot să se desfăşoare”, a spus Alina Bistriceanu, instructor de educaţie la acest centru. 

În prezent, unitatea este la capacitate maximă. Centrul de zi Iasomia a fost construit de municipalitate cu fonduri europene de peste 1,4 milioane lei şi a fost dat în folosinţă la mijlocul anului trecut. Unitatea funcţionează pe amplasamentul unei foste centrale termice din cartierul A.I.Cuza.

Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: