Primăria Motru a semnat un contract de 4,6 milioane de euro

Infrastructură modernă și autobuze noi, cu 4,6 milioane de euro. Este un proiect gândit de autoritățile din Motru, care a primit deja finanțare europeană. Contractul a fost semnat, miercuri, de primarul Gigel Jianu la ADR Sud-Vest Oltenia. Din acești bani, vor fi modernizate străzi din municipiu, ce sunt acum acoperite cu pământ.

În cadrul proiectului, finanțat din fonduri europene, vor fi modernizate cele mai importante străzi din municipiul Motru, ele fiind de altfel și cu cel mai mare grad de uzură. De asemenea, se vor realiza trotuare și piste pentru biciclete.

Printre străzile ce urmează să fie reabilitate sunt șosele care nu au văzut asfaltul niciodată. „În cadrul proiectului, vor fi modernizate străzile Motrului, Glogovenilor (Râpa) și Ciobănești (din satul  Ploștina)  precum și străzile Motrului, Macului, Molidului, Gării, Parcului, Liceului, Arțarului, Bld. Trandafirilor, Aleea Teilor, Calea Tismanei și drumul comunal 46A între străzile Motrului și Râpa, străzi pe care se vor realiza și piste pentru biciclete”, au anunțat reprezentanții PNL Gorj.

Din aceiași bani, primăria va cumpăra și autobuze electrice, vor fi realizate trasee pietonale și achiziționate componente de automate de eliberare, vânzare și reîncărcare pentru carduri și bilete.De asemenea, va fi înființat un dispecerat video la nivelul municipiului. Edilul din Motru, Gigel Jianu, a explicat că lucrările vor demara la începutul anului viitor, iar proiectul va prinde contur în 40 de luni.

Vizualizări: 2,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: