Secretarul unei primării din Gorj ignoră legea şi sfidează prefectul

Secretarul comunei gorjene Ioneşti a intrat în vizorul prefectului Cristinel Rujan. S-a ajuns aici pentru că secretarul sfidează legea şi nu mai transmite Prefecturii niciun document semnat de primar ori hotărâre a aleşilor locali, aşa cum este obligat prin atribuţiile de serviciu. Secretarul a mai fost sancţionat de două ori tot pentru că nu şi-a făcut treaba. De la Ioneşti, controalele vor fi extinse la toate primăriile din Gorj unde vor fi depistate probleme, a fost avertismentul noului prefect.

De trei luni, secretarul Primăriei Ioneşti nu a mai trimis juriştilor Prefecturii nicio hotărâre de Consiliu Local, aşa cum este obligat de lege. Mai mult, acesta a ignorat angajaţii Prefecturii care au încercat să ia legătura cu el, să-i ceară explicaţii.

Secretarul este acum cercetat disciplinar, pentru a treia oară într-un an, şi riscă o nouă sancţiune. „Secretarul comunei Ioneşti este cercetat de către Comisia de Disciplină a Instituţiei Prefectului pentru nerespectarea atribuţiilor de serviciu. Mai exact, domnul secretar refuză să trimită de o bună perioadă de timp hotărârile de Consiliu Local şi dispoziţiile primarului, asta după ce colegii mei au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu dumnealui, fără niciun rezultat însă. Nu răspunde la telefon, nu putem să luăm legătura cu dumnealui, aşa că s-au văzut nevoiţi să-l cerceteze disciplinar. Trebuie spus că domnia sa a mai primit sancţiuni, o mustrare scrisă în 2018, iar la începutul acestui an, a mai fost sancţionat cu tăierea drepturilor salariale cu 10% pe o perioadă de o lună”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Şi nu doar la Ioneşti sunt probleme. Prefectul Cristinel Rujan va analiza activitatea tuturor secretarilor din judeţ şi, unde va constata că angajaţii nu îşi fac treaba, va trimite Corpul de Control. „Nu este un caz singular. Mai sunt situaţii de acest gen. Domnul prefect a trasat sarcini clare juriştilor să-i prezinte activitatea tuturor secretarilor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, iar acolo unde se constată că sunt situaţii de genul acesta, că sunt întârzieri pe partea de comunicare cu Prefectura, domnul prefect a spus clar că vor fi controale ale Corpului de Control la toate primăriile unde sunt astfel de situaţii, iar secretarii vor fi sancţionaţi”, a mai explicat Corina Belteu (foto).

Primăria Ioneşti nu a fost ferită de blocaje şi probleme în ultimii ani. Curtea de Conturi, de altfel, a găsit nereguli la fiecare control făcut acolo. Printre ilegalităţi, s-a descoperit, anul trecut, că toţi angajaţii primăriei şi consilierii locali vorbeau la telefon pe banii statului. Primăria le-a cumpărat telefoane şi le-a încheiat abonamente pe care le-a plătit apoi din bugetul local.

Vizualizări: 3,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: