Vor fi demolate ultimele case din calea centurii

Ultimele case care stau în calea centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu urmează să fie demolate. Deocamdată, drumarii recuperează materiale ce pot fi refolosite la depozite ori alte clădiri ce aparțin Drumurilor Naționale. Mai sunt doar două imobile pentru care se va reevalua prețul inițial, iar mai apoi se va trece la demolarea acestora.

Constantin Ancuța, unul dintre expropriații de pe varianta de ocolire, a anunțat deja că și-a cumpărat altă casă, unde s-a și mutat cu familia. Casa pe care a construit-o el urmează să fie demolată pentru că se afla chiar pe traseul centurii. Bărbatul a fost despăgubit și a predat deja locuința. Cei de la Drumurile Naționale recuperează mai multe materiale care ar putea fi furate din moment ce casa nu mai este supravegheată.

După ce vor fi eliberate autorizațiile necesare, casa va fi demolată. “Am preluat casele care au fost plătite și s-a luat decizia de a se recupera parte din materialele care pot fi folosite în cadrul Secțiilor de Drumuri. Vorbim de niște țigle, câteva geamuri, căpriori, grinzi, garduri, porți, nu foarte multe. Ce s-a putut recupera, s-a recuperat și urmează să fie refolosite în cadrul Secțiilor de Drumuri. Acoperim depozitele de sare. Asta se întâmplă și la această casă. Proprietarul a primit despăgubirile, a acceptat, a predat casa, și-a cumpărat alt imobil și nu a fost nevoie de executare silită. De altfel, situația a fost la fel în cazul tuturor proprietarilor de imobile”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

În prezent, mai sunt două case ce urmează să fie reevaluate. Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu vor putea fi demarate de îndată ce va fi desemnată firma constructoare care să se ocupe de finalizarea acestei investiții. „Mai avem două imobile în curs de reevaluare. Nu au avut acte pe aceste case. Pentru unul dintre proprietari, a fost eliberat titlul de proprietate și la celălalt, documentația este în curs de eliberare. Mai avem un singur imobil de preluat din cele care au fost achitate. Proprietarii nu au avut unde să se mute, iar noi, neavând constructor, nu am evacuat acel imobil. Proprietarul a înțeles că, în momentul când va fi constructor, va părăsi casa fără probleme. Ei sunt în construcție cu noul imobil și va mai dura puțin”, a mai adăugat Cristi Tudor.

Licitația pentru restul de lucrări a fost finalizată și urmează să fie stabilit câștigătorul. Cel mai probabil, lucrările vor fi reluate în primăvară. Un singur constructor s-a arătat interesat de proiect, iar oferta sa este analizată.

Vizualizări: 2,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: