Bilanțul lui Călinoiu, la Ape

Ion Călinoiu își prezintă bilanțul în fața prefectului Cristinel Rujan. Șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj și-a pus deja pe hârtie realizările din acest an. Reparațiile și lucrările făcute pe cursurile de apă nu sunt unele de amploare, însă râurile au fost decolmatate pe nici șapte kilometri.

În cursul anului 2019, SGA Gorj a anunțat că a executat  execută lucrări de regularizare pe 6,8 kilometri, decolmatări tot pe 6,8 kilometri și lucrări de apărare a malurilor – 1182 ml, potrivit datelor extrase din raportul lui Ion Călinoiu. Lucrări de îndiguire s-au făcut până acum pe râurile Câlnic și Șușița.

În atenția celor de la SGA sunt acum râurile Blahnița, în Săcelu, Galbenu, în Bengești-Ciocadia, Cioiana, în Țicleni, sau Sașa, în Dănești. Sunt decolmatate albiile astfel încât să nu fie risc de inundații.

Lucrări s-au făcut, în acest an, și la barajul din Rovinari ori în Novaci, pe râul Gilort. În final, ca problemă deosebită, Călinoiu le atrage atenția colegilor săi din Prefectură și Consiliul Județean Gorj că  este nevoie de bani pentru a feri orașul Novaci de viituri. (M.M.)

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: