Primăria Motru alocă sute de mii de lei pentru persoanele cu handicap

Circa 600 mii lei este suma pe care o va suporta anul acesta primăria Motru pentru plata indemnizaţiilor acordate îngrijitorilor persoanelor cu handicap şi persoanelor cu handicap fără însoţitor. Până anul trecut, acest sprijin era suportat integral de la bugetul de stat, acum autorităţile locale trebuie să asigure cotă parte din sumele acordate acestor categorii de persoane, în funcţie de sumele alocate de la Guvern.

Dacă până anul trecut indemnizaţiile pentru îngrijitorii persoanelor cu handicap şi persoanele cu handicap fără însoţitor erau suportate integral de la bugetul statului, acum primăriile trebuie să aloce bani grei pe acest segment. La nivelul municipiului Motru este vorba de 80 de însoţitori ai persoanelor cu handicap şi 37 de persoane cu handicap fără însoţitor. „O problemă deosebită pentru anul acesta este datorită faptului că legea bugetului de stat presupune ca pentru persoanele cu handicap şi pentru însoţitorii persoanelor cu handicap se diminuează cu peste 25% veniturile pe care noi le primim de la bugetul de stat. Acest lucru înseamnă un efort financiar din partea consiliului local Motru de 600 mii lei, faţă de anul 2013, la care se mai adaugă şi cei 300 mii lei pe care i-am primit în minus faţă de anul trecut de la Finanţe şi Consiliul Judeţean”, a spus Dorin Hanu, primarul Municipiului Motru.

Conform autorităţilor locale din Motru, anul acesta vor amâna anumite investiţii pentru a asigura plata ajutoarelor pentru persoanele cu handicap. „Va trebui să renunţăm la unele investiţii pe care ni le-am propus în aşa fel încât să putem acoperi aceste necesităţi care au apărut datorită lipsei de bani. Anul trecut au fost suportate în proporţie de 100% de la bugetul de stat toate aceste cheltuieli pentru persoanele cu handicap”, a mai spus primarul Dorin Hanu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: