Primăria Motru, executată silit de cadrele didactice

Fac naveta la școală cu bani din buzunar. Vorbim de cadrele didactice din Motru, care nu și-au mai primit banii pentru transport de trei ani. Dascălii au acționat în instanță Consiliul Local pentru a-și recupera sumele restante însă fără niciun rezultat. Deși au hotărâri judecătorești definitive și cu titlu executoriu, profesorii nu pot intra în posesia banilor.

Zeci de cadre didactice din Motru au ajuns în instanță cu primăria pentru că nu și-au primit banii pentru navetă. Dascălii au scos bani din buzunar de trei ani, de când autoritatea locală nu le-a mai dat drepturile care li se cuvin prin lege. În această situație profesorii au fost nevoiți să cheme în instanță primăria. După ce s-au judecat, dascălii au primit în cele din urmă câștig de cauză. Acum, aproximativ 30 de profesori stau cu hotărârile judecătorești în mân, dar nu-și pot recupera sumele restante. „Situația este una deosebită la Motru. De aproximativ 3 ani nu li s-au mai dat banii de transport cadrelor didactice. Este vorba de aproximativ 30 de profesori de la colegiul tehnic. În jur de 15 dintre ei fac naveta din Târgu-Jiu și zilnic cheltuiesc pe transport 22 de lei. Vă dați seama că oamenii ăștia au sume mari de recuperat în comparație cu cei care stau mai aproape de Motru. Profesorii au hotărâri judecătorești definitive și cu titlu executoriu și nici așa nu intră în posesia banilor. Și-au luat chiar și un executor judecătoresc, dar nu pot face nimic. Primăria refuză să le dea banii”, a declarat Constantin Huică, lider sindical.

Viceprimarul din Motru, Tudor Dobrică, susține că datoriile pe care dascălii le au de recuperat sunt eșalonate și nu este vorba doar de banii pentru transport. „Au eșalonat datoriile și o să le achităm. Nu le-am dat la timp pentru că nu am avut bani în buget. Nu pot să vă spun o sumă exactă pe care trebuie să o dăm la dascăli pentru că mai sunt și alte drepturi salariale pentru care au hotărâri judecătorești”.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: