Primăria Negomir, membră a Asociaţiei Comunelor din România

Zece comune din judeţul Gorj fac parte din Asociaţia Comunelor din România şi participă de două ori pe an la întâlnirile organizate de această organizaţie cu autorităţile centrale. Printre cele zece se numără primăria Negomir, Ţânţăreni, Borăscu, Cruşeţ, Hurezani, Bustuchin, Văgiuleşti, Brăneşti, Plopşoru şi Căpreni.

Primarii celor zece localităţi gorjene au posibilitatea ca prin această asociaţie să-şi prezinte proiectele, iniţiativele dar şi probleme comunei chiar în faţa autorităţilor centrale ale ţării. „Întâlnirile asociaţiei comunelor din România cu autorităţile centrale au loc de două ori pe an şi această asociaţie reprezintă interesele comunelor locale chiar în faţa guvernului, parlamentului şi a preşedintelui. Primăria Negomir face parte de cinci ani din această asociaţie iar eu nu am lipsit la nicio întâlnire”, a declarat Ion Gruiescu, primarul comunei Negomir.

Reprezentantul Gorjului în cadrul acestei asociaţiei este primarul comunei Hurezani, care alături de ceilalţi nouă primari va încerca să întărească această filială astfel încât tot mai mulţi primari să adere la asociaţie. „Preşedintele asociaţiei este apolitic şi este din Dâmboviţa iar noi, gorjenii suntem reprezentaţi de primarul comunei Hurezani, Gheorghe Cârstea. Împreună vrem ca tot mai mulţi primari gorjeni să facă parte din această asociaţie, mai mult decât atât filiala Gorj este pe punctul de a deveni personalitate juridică şi ne propune să atragem mai mult de 50% din primari”, a declarat Ion Gruescu.

La ultima întâlnire ce a avut loc au participat peste 400 de primari de comune la nivel de ţară şi au fost puse în discuţie în faţa primului ministru, ministrului administraţiei şi internelor, ministrului agriculturii, ministrului mediului o serie de proiecte dar şi probleme semnalate de primari. „Am adus în discuţie ca banii de la buget să fie repartizaţi direct comunelor fără implicarea Consiliului Judeţean, lucru care s-a şi hotărât în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, s-a pus în discuţie construcţia celor zece case pentru specialişti rămânând ca primăriile să asigure terenul iar guvernul să aloce bani pentru construirea lor, s-a mai pus în discuţie modernizarea drumurilor forestiere dar şi ca banii pentru izlazurile comunale să fie daţi tot comunelor”, a declarat Ion Gruescu.

10 milioane pe an, contribuţia primăriilor

Chiar dacă această asociaţie le oferă primarilor ocazia de a discuta despre problemele cu care se confruntă chiar în faţa autorităţilor centrale, foarte puţini primari acceptă să adere la ea. „Fiecare judeţ are problemele lui şi cred că ţine foarte mult de implicarea preşedinţilor de consiliu. Oricum noi o să încercăm să atragem cât mai mulţi primari”, a declarat Ion Gruescu. Pentru a face parte din această asociaţie, primăriile trebuie să contribuie anual cu suma de 10 milioane. „Asociaţia este reprezentată de un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi câte un vicepreşedinte pentru fiecare regiune în parte. Întâlnirile au loc de două ori pe an în sesiuni ordinare de lucru”, a precizat Ion Gruescu.     

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: