Firma câştigătoare promite modernizarea drumului de centură într-un an

Lucrările de modernizare a drumului de centură vor fi demarate săptămâna viitoare. După mai bine de un an de contestaţii, SC C&I Euroconstruct SRL a reuşit să semneze contractul de executare a lucrărilor. Deşi termenul de execuţie este de 24 de luni, firma constructoare promite că va da gata drumul de rocadă în doar un an de zile. Pentru modernizarea centurii au fost angajaţi aproximativ 70 de târgujieni.

Lucrările de modernizare a drumului de rocadă vor fi demarate la data de 1 martie. În această săptămâna, firma SC C&I Euroconstruct SRL a amplasat panourile de avertizare şi a adus o parte din materiale. „Lucrările vor începe din partea de sud cu reabilitarea traseului de mocăniţă şi cu demolările din zona CET. Aici va fi realizată o nouă deschidere în pasajul de cale ferată. În primă fază vom investi într-o bază de producţie, o staţie de asfaltare şi de betonare. Pentru lucrările de execuţie a drumului de rocadă au fost angajate în jur de 60-70 persoane din Târgu Jiu. Şeful şantierului este ing. Ştefan Luca, cel care a dirijat mai multe lucrări de anvergură din municipiu printre care şi reabilitarea străzii Victoria. Am considerat că este mai bine să angajăm oameni cu experienţă, care cunosc foarte bine oraşul”, a declarat Ion Udangiu, directorul general al SC C&I Euroconstruct SRL.

Euroconstruct, îndreptăţită să câştige licitaţia

Chiar dacă licitaţia organizată pentru stabilirea firmei constructoare se numără printre cele mai de lungi din ţară, durând mai bine de un an, Euroconstruct şi-a propus să redea traficului drumul de rocadă în 12 luni de zile. Reprezentanţii societăţii spun că erau îndreptăţiţi să primească această lucrare şi că vor recupera timpul pierdut, terminând drumul cu mult înainte de data limită prevăzută în contract. „SC C&I Euroconstruct SRL nu a renunţat la contestaţii pentru că a fost cea mai îndreptăţită să primească această lucrare, având cel mai mic preţ. La fiecare licitaţie, organizată după contestaţii ne-am aflat pe locul II. Am contestat procedura de licitaţie şi am cerut clarificări cu privire la documentele solicitate de primărie. Acum am obţinut lucrarea şi sperăm să finalizăm modernizarea drumului de rocadă până în vara anului viitor”, a mai precizat Ion Udangiu.

Centură realizată cu sprijinul UE

Proiectul de modernizare a drumului de rocadă face parte din Programul Operaţional Regional şi are o valoare de 76.157.872, 70 lei. Contribuţia Uniunii Europene la acest proiect este de 54.372.538, 79 lei, iar contribuţia Municipiului Târgu Jiu este de 2.396 954, 53 lei. Prin implementarea proiectului se va realiza varianta de ocolire a D.N.66-E79 prin: modernizarea drumului de la desprinderea din DN 66 în sud până la strada Termocentralei, reabilitarea acestei străzi până la intersecţia cu strada Luncilor, covor asfaltic pe strada Luncilor, pe o porţiune de 0,66 km, reabilitarea străzii Barajului în nordul municipiului, modernizarea drumului existent şi realizarea unei deschideri suplimentare la pasajul de cale ferată existent în sudul municipiului, pe linia Amaradia-Bârseşti. Modernizarea drumului de centură include şi amenajarea a 5 sensuri giratorii.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: