Şi inundat, şi judecat, şi cu banii luaţi

Un localnic din satul Şomăneşti- Teleşti are probleme de fiecare dată când plouă mai puternic. Apa care se scurge de pe dealuri se opreşte la el în gospodărie. Această problemă datează de câţiva ani şi din această cauză i-a fost afectată  şi casa. Primarul din Teleşti i-a promis bărbatului că în această primăvară va rezolva această problemă. Până atunci, omul se luptă şi cu apa dar şi cu procesele cu vecinii pentru că îi inundă şi pe ei.

Nicolae Cucu i-a cerut primarului din Teleşti în nenumărate rânduri să rezolve problema canalizării din satul Şomăneşti. Bărbatul nu poate să-şi cultive nimic în grădină iar pe casă au apărut deja fisuri. „Nu mai rezist. Această problemă m-a adus în culmea disperării. După ce că nu am foarte mult pământ nici cu ăsta care-l am nu pot face nimic. Toată apa când plouă vine la mine în curte iar în grădină eu veşnic am baltă. Nu pot pune o grădină, o floare, nu pot face absolut nimic că vine apa şi mi le distruge. M-am rugat de primar să facă un canal de scurgere pentru apă în râul Tismana şi nimic“, povesteşte omul. „Apa aduce cu ea o serie de deşeuri menajere din alte gospodării iar eu trebuie în permanenţă să fac curăţenie. Mi s-a infiltrat şi în casă. Pereţii s-au fisurat şi a apărut igrasie”, mai spune omul.

Dat în judecată de vecini

Mai mult decât atât, bărbatul s-a judecat cu un vecin din această cauză. Nicolae Cucu a fost dat în judecată pentru că apa scursă prin gospodăria lui i-a inundat vecinului grădina. „Acum câţiva ani vecinul de lângă casă m-a dat în judecată ca i-am inundat grădina, de parcă eu aş fi fost vinovat. În instanţă a câştigat şi a trebuit să-i plătesc toate pagubele. Dar ce vină am eu că primarul nu face canalizare iar apa de la mine din curte s-a scurs şi la el”, spune omul supărat.

Primarul comunei Teleşti i-a promis bărbatului că în această primăvară va rezolva problema canalizări din satul Şomăneşti.  „Cunosc această problemă care nu este de acum ci datează de câţiva ani. Eu o să încerc să rezolv această problemă dar când se va încălzi vremea. O să vedem cum facem cu canalizarea pentru a nu mai fi probleme”, precizează primarul Romulus Bâldea.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: