Primăria Padeş, amendată de Garda de Mediu

Administraţia locală din Padeş a fost amendată la începutul acestei luni de comisarii de mediu, după ce de-a lungul râului din localitate au fost găsite fel de fel de gunoaie. Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că la Padeş problema deşeurilor nu este gestionată corespunzător şi au aplicat o sancţiune de 5000 de lei.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj spun că au efectuat un control la începutul acestei luni la Padeş pentru a vedea cum sunt gestionate deşeurile la nivel de localitate, asta după ce la instituţie au ajuns mai multe reclamaţii. "În cursul acestei veri s-au înregistrat mai multe sesizări din zona Padeş, de la cetăţeni, redistribuite de către Minister spre soluționare la Garda de Mediu Gorj. Toate vizau acelaşi aspect al unei salubrizări precare în zonă, dar controalele noastre au avut în primă fază mai mult măsuri de îndrumare şi de prevenire a acestor abateri legislative. S-a constatat că, din păcate, măsurile dispuse de noi nu au fost duse la bun sfârşit. Prin urmare au fost identificate depozitări necontrolate de la cetăţenii din zona Padeş de-a lungul apei a râului Motru a deşeurilor menajere provenite din gospodării, fapt pentru care am aplicat şi o sancţiune contravenţională de 5000 de lei", a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Localnicii, pasibili de amendă

Autorităţile locale din Padeş spun că nu toţi cetăţenii au încheiat contract cu firma de salubrizare din localitate şi că de aceea încă mai există probleme cu aruncarea deşeurilor menajere de-a lungul râului. Primarul interimar al localităţii, Ilie Dragoteanu, spune că vor fi aplicate sancțiuni celor care vor fi depistaţi că nu respectă mediul înconjurător. "A fost o amendă dată înainte de a veni eu la primărie şi a fost plătită. Vom lua măsuri, în primul rând vom lua o hotărâre în Consiliul Local prin care vom stabili sancţiuni pentru cetăţenii care aruncă deşeuri în locuri nepermise și încercăm să facem contract cu societatea de salubrizare, Padeş Util, prin care, alături de cei de la 416, să igienizăm albiile râurilor. Pubele au circa 90% din cetăţeni. Amenda o să propun să fie cât costă pe un an contractul de gospodărie, între 50 şi 70 de lei", a precizat Ilie Dragoteanu, primarul interimar al comunei Padeş.   

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: