Primăria Peştişani a băgat în faliment firma lui Dan Floarea

Primăria Peştişani nu are bani să finalizeze proiectul de realizare a campusului din localitate. Mai mult decât atât, are o datorie de peste 24 de miliarde de lei vechi către firma Tech Safety SA a omului de afaceri Dan Floarea, care a realizat o parte din lucrări. Primăria Peştişani a primit doar 500 de milioane vechi pentru a acoperi debitul, motiv pentru care primarul Florin Pavel se aşteaptă ca instituţia pe care o conduce să fie chemată la tribunal de către firma constructoare.

Lucrările la campusul din Peştişani sunt sistate din iunie 2009, deşi în martie anul acesta trebuiau finalizate. Valoarea datoriilor pe care Primăria Peştişani le are de achitat către firma Tech Safety SA, care aparţine lui Dan Floarea, se ridică la peste 24 de miliarde de lei. Pentru acoperirea datoriilor, autorităţile locale nu au primit decât 500 de milioane de lei vechi. „Nu demult ne-au intrat în cont 500 de milioane de lei vechi, iar datoria este de 24 de miliarde de lei vechi. Vă daţi seama că este nesemnificativă. Datoria ca datoria, dar cea mai mare problemă este aceea că lucrările au fost sistate de anul trecut, iar corpurile campusului nu pot fi folosite. Nu este niciun corp terminat până acum”, susţine Florin Pavel, primarul localităţii Peştişani.

Lucrări sistate

Edilii locali se aşteaptă acum la ce este mai rău. Firma îi poate acţiona în instanţă pentru recuperarea banilor pentru lucrările prestate. Asta deşi, conform informaţiilor pe care le deţin, Tech Safety SA se află în insolvenţă. „Bineînţeles că acum ne aşteptăm să fim acţionaţi şi în instanţă, iar dacă va fi aşa, noi vom chema şi Ministerul Educaţiei în instanţă în solidar. Din ce ştiu eu şi această firmă care se ocupă de executarea lucrărilor are probleme foarte mari şi se află în insolvenţă, dacă nu e în faliment”, mai spune Florin Pavel, edilul din Peştişani.

Lucrările la campusul din Peştişani au fost demarate în luna martie 2008 şi trebuiau finalizate în primăvara acestui an. Campusul cuprinde un bloc de garsoniere pentru profesorii navetişti, o sală de sport, internat pentru elevi, spălătorie, călcătorie, magazie şi ateliere la şcoala din localitate.

STENOGRAME

Numele lui Dan Floarea a apărut în stenogramele din cazul senatorului PSD Cătălin Voicu, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. Floarea ar fi fost persoana pentru care Voicu susţine că s-a împrumutat la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în timp ce procurorii consideră că a fost vorba de mită, nu de împrumut.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: