Primăria Polovragi, la un pas de a fi executată silit

Primăria Polovragi a fost la un pas de a fi executată silit pentru că nu şi-a plătit datoria către constructorul care în 2008, an electoral, a asfaltat  şase kilometri de drum comunal. A fost nevoie să se facă economii drastice pentru a se putea achita o parte din datorie  şi a împiedica astfel executorul judecătoresc să blocheze conturile instituţiei.

În jur de 21 de miliarde de lei vechi, atât trebuia să plătească Primăria Polovragi constructorului de drumuri SC Colas pentru asfaltarea a şase kilometri. Când a bătut palma cu respectivul constructor, primăria dispunea doar de 15 miliarde de lei vechi, însă s-a ajuns la o înţelegere verbală ca restul sumei să fie achitată după finalizarea lucrărilor, numai că primăria nu a obţinut un credit bancar pentru a achita restul sumei, şi astfel a fost dată în judecata pentru neplată, sentinţa instanţei de judecată fiind în favoarea constructorului. „Constructorul este francez. El nu a vrut să lase neasfaltată o suprafaţă din drumul respectiv doar pentru că primăria nu avea atunci aceşti bani, a efectuat lucrările în totalitate însă când a văzut că se întârzie foarte mult cu plata datoriei a apelat la instanţă, A câştigat procesul, iar executorul judecătoresc ne-a informat că vor fi blocat conturile instituţiei dacă nu-i dăm banii constructorului”, a precizat Doina Ispas, secretara primăriei Polovragi.

Economii drastice

Cum cuţitul a ajuns la os, autorităţile locale din Polovragi au fost nevoite să găsească repede o soluţie. „Am făcut economii din toate punctele de vedere, în primul rând la cheltuieli materiale de bunuri şi servicii, am renunţat la alte lucrări pe care le aveam să le executăm, nu am mai realizat lucrări de reabilitare şi întreţinere a celorlalte drumuri comunale, am renunţat la lucrările de reabilitare a căminului cultural, care sunt foarte importante, localnicii au nevoie de un cămin fiind şi o zonă cu tradiţie şi multe alte economii. Făcând aceste economii am reuşit să achităm datoria către constructor aproape în totalitate“, a adăugat Doina Ispas, secretara Primăriei Polovragi.

A mai rămas de achitat constructorului aproape un miliard de lei vechi, bani care, potrivit Doinei Ispas vor fi plătiţi până la sfârşitul acestui an.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: