A renunţat la joacă pentru a se dedica muzicii populare

Câştigătoarea locului II de la Festivalul Internaţional al Tinereţii de la Costineşti este o gorjeancă care visează să-i calce pe urmele Niculinei Stoican. Deşi are doar 10 ani, fetiţa a renunţat la jocurile copilăriei pentru a se dedica muzicii populare. Luiza Adelina Ciudin cântă de la vârsta de 6 ani şi a câştigat foarte multe premii la diferite concursuri. Cu toate acestea, nu a reuşit să-şi cumpere un calculator pentru a asculta cântecele interpreţilor preferaţi.

Fetiţa cântă muzică populară de la vârsta de şase ani şi visează să-i calce pe urmele Niculinei Stoican. Visul ei nu este imposibil de realizat deoarece a câştigat zeci de premii la diferite festivaluri din ţară. “Talentul mi l-a descoperit mama mea, în urmă cu câţiva ani, în timp ce cântam cântecele Niculinei Stoican. De multe ori fac repetiţii acasă chiar dacă uneori este foarte obositor să învăţ. Încerc să fac faţă atât la şcoală cât şi la spectacolele şi concursurile la care particip”, a declarat Luiza. Deşi micuţă, fetiţa a renunţat deja la jocurile copilăriei şi tratează cu foarte multă seriozitate pasiunea pentru cântecul popular. Frecventează cursurile Şcolii Populare de Artă şi cântă la toate evenimentele organizate atât de instituţie cât şi de oraşul Târgu Cărbuneşti. “Nu mai am timp să mă joc, dar mi-am dat seama că trebuie să fac sacrificii pentru a ajunge cineva. Viaţa de artist este obositoare, dar distractivă. Participând la foarte multe concursuri mi-am făcut mulţi prieteni. Vreau să devin medic generalist şi o cunoscută interpretă de muzică populară. În timpul programului îmi voi consulta pacienţi, iar apoi voi cânta muzica populară gorjenească”, a mai precizat Luiza.

Îşi doreşte un calculator

Chiar dacă a muncit mult, Luiza Adelina Ciudin se mândreşte cu premiile câştigate: premiul I la Concursul “Cântec străbun” de la Alba Iulia, premiul I la Festivalul “Pe fir de baladă” de la Târgu Jiu, premiul I la Festivalul “Maria Tănase” de la Craiova, premiul I la concursul “Măria, neichii Mărie” etc. Deşi şi-ar fi dorit locul I, Luiza este mulţumită şi de premiul al II-lea obţinut la Festivalul Internaţional al Tinereţii de la Costineşti, unde a concurat cu 38 de copii din ţară şi de peste hotare. Cu toate acestea, Luiza nu a reuşit să-şi cumpere un calculator. Fetiţa spera ca o parte din banii necesari să-i obţină în urma premiului de la Costineşti. “Iniţial ni s-au promis premii în bani, dar apoi nu am mai primit nimic. Mulţumesc însă d-nului David de la Artego care m-a premiat cu 1000 lei, bani cu care mi-am acoperit cheltuielile”, a precizat Luiza Adelina Ciudin. Fetiţa spune că după ce va deveni o cântăreaţă renumită îşi va ajuta părinţi care acum fac sacrificii enorme pentru a-i plăti studiile şi a-i asigura deplasarea la diferite concursuri. Luiza speră ca din banii pe care îi va câştiga din premiile viitoare să-şi poată cumpăra un calculator.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: