Primăria Rovinari cere sprijin pentru finalizarea staţiei de epurare

Lucrările la staţia de epurare a oraşului Rovinari au fost demarate luna trecută. Investiţia care se ridică la circa 100 de miliarde de lei vechi trebuie finalizată până la mijlocul anului viitor. Autorităţile locale spun că va fi greu de dus la îndeplinire acest proiect, util de altfel pentru comunitate, dacă autorităţile judeţene nu vor contribui la cofinanţare. Proiectul este şi al Consiliului Judeţean Gorj care, până în prezent, nu alocat vreun leu în acest sens.

Cofinanţarea care trebuie suportată pentru construcţia staţiei de epurare se ridică la circa 21 de miliarde lei vechi. Autorităţile locale speră să găsească resurse pentru a putea duce la îndeplinire acest proiect. „Avem în execuţie o staţie de epurare, un proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii. Din păcate, cota noastră de cofinanţare este din ce în ce mai greu să o susţinem, ar fi fost extraordinar dacă găseam soluţii, dacă Ministerul Dezvoltării găsea soluţii să ne sprijine. Vom vedea ce va fi la anul, sperăm să fie un an în care bugetul să fie mult mai bine structurat. Noi considerăm că este un proiect de interes judeţean, beneficiile staţiei de epurare se văd pe toată albia Jiului. Practic, toate localităţile de pe cursul Jiului ar avea de câştigat de pe urma acestei staţii de epurare”, a spus Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Administraţia publică din Rovinari speră să fie sprijinită de autorităţile judeţene. „Şi Consiliul Judeţean este parte în acest contract. A fost semnat între Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Rovinari. Poate că din bugetul Consiliului Judeţean de anul viitor se va găsi o sumă pentru aceste cofinanţări la Rovinari”, a mai spus Constantin Podaru.

Staţia de epurare se realizează în partea de sud a oraşului, iar până în prezent a fost amenajat şantierul.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: